Un Mercedes nobil vândut la licitație: Mercedes-Benz 220S Coupe din 1958

,
1.38K 0

Un automobil de o frumusețe rară, cu o istorie incredibilă și o înfățișare care sucește mințile a fost achiziționat în cadrul unei licitații care a avut loc la Johannesburg, în Africa de Sud. Cine este norocosul proprietar al acestui Mercedes-Benz 220S Coupe din 1958? Această informație rămâne secretă, cel puțin pentru moment.

Noul proprietar își păstrează identitatea secret și intenționează să păstreze și informațiile despre averea dincolo de ușile închise. Tot ce știm până la această oră este că a plătit 111.706 euro pentru a aduce acest Mercedes-Benz 220S Coupe în propriul garaj.

Jack Rosewitz, reprezentatul Stephan Welz & Co, le-a spus jurnaliștilor prezenți la eveniment că “Mașina a fost importată în Africa de Sud în 1958, fiind o comandă specială pentru doamna Mary Oppenheimer.” Acesta este fiica unei legendare femei de afaceri din Africa de Sud. Dar Mary a vândut automobilul la scurt timp de la achiziționare. Spre deosebire de alte mașini clasice, obișnuite să se plimbe de la un colecționar la altul, acest Mercedes-Benz 220S Coupe a fost păstrat de către al doilea proprietar, un mebru al unei familii înstărite, până la începutul anilor 2000, adică aproximativ patruzeci de ani.

Mercedes-Benz a construit 1251 unități 220S în versiune coupe și chiar și mai puține cu volanul pe dreapta. Câteva dintre aceste mașini nobile au fost achiziționate de către aristocrați, de către actori și politicieni acum mai bine de 60 de ani. Chiar și Regele Juan Carlos al Spaniei a primit una în dar de la tatăl său.

În afară de Mercedesul 220 Coupe, și alte mașini clasice au fost vândute la licitație. Un Triumph TR5 P1 din 1968 și un Rolls Royce Corniche din 1971 și-au găsit, de asemenea, noi proprietari.

Sursă: Wheels24.

Comentati?

Your email address will not be published.