Mercedes SLR McLaren 999: “Visul alpin” de 8 milioane de dolari

,
1.73K 0

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream este creația de 8 milioane de dolari a designer-ului și omului e afaceri Ueli Anliker, dezvăluită la Târgul de Tuning de la Friedrichshafen. Acum supercarul costisitor cu finisaje de aur și rubine este de vânzare.

Pentru acest Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream, Anliker trebuie să găsească clienți potenți financiar, până la urmă, mașina de vis din Alpi costă 8 milioane de dolari. Aceasta este contravaloarea timpului și materialelor exclusiviste investite în mașina la care elevețianul a lucrat aproximativ 3.000 de ore și în care a montat 600 de rubine, dar și cinci kilograme de aur. Numai stopurile aurite costă 15.000 de euro fiecare.

mclaren-slr-999-16

Din punct de vedere vizual, Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream este o mare provocare. Un spoiler frontal cu orificii laterale suplimentare, care include și 128 de LED-uri cu rol de lumini de poziție, ar trebui să-i confere SLR-ului o înfățișare mai agresivă – în timp ce livrează 100 de kilograme pentru o aderență superioară la 350 km/h. La asemenea viteze, aplicațiile de aur și logo-urile Ueli Anliker placate cu aur ar trebui să fie lipite corespunzător.

Din profil, se vede că designer-ul a luat-o razna din nou. Pragurile sunt mai proeminente, dungile orizontale de pe grilele evacuărilor de aer și de pe spoiler-ul frontal, dar și țevile de evacuare sunt îmbrăcate în aur de 24 de karate. Jantele roților cu aspect de turbină poartă, de asemenea, metalul prețios, dar și unul dintre numeroasele logo-uri UA. În partea din spate, însă, Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream nu urmează liniile trasate de partea frontală extrem de bogată. Un spoiler supradimensionat, care ar trebui să ofere 80 de kilograme în plus, domină spatele, la fel ca și puternicul difuzor de aer care include inserții de aur.

mclaren-slr-999-14

Rubinele decorează montanții față ai SLR-ului

Tematica roșu-aur este implementată consistent și la interior. Piele aurie îmbracă scaunele, consola centrală, dar și sectoare din volan.  Ce nu a fost distrus cu aur strălucește pe cele două inserții ale aripilor. Rubine de mărimi diferite pe montanții față și bordul turcoaz sunt alte elemente contrastante. Pe câteva elemente funcționale, au fost montate rubine mai mici cu LED-uri. Tot în centrul atenției la acest Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream este acoperișul amovibil din sticlă, care poate fi strâns în spatele lunetei. În portbagaj, acoperișul dintre cele două benzi aurite nu trebuie strâns, pentru că și portbagajul este îmbrăcat în piele aurie.

mclaren-slr-999-12

Dacă acest Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream va găsi un hoț în loc să găsească un cumpărător – până la urmă, o valoare netă de 4 milioane de euro este asigurată – ulterior Ueli Anliker își poate localiza și recupera SLR-ul grație unu sistem GPS, controlat prin telefonul mobil. Dacă, pe de altă parte, cineva vrea să se minuneze de acest Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream, un radar bizonal îi avertizează pe curioși să păstreze distanța.

mclaren-slr-999-5

Ueli Anliker are mai multe modele Mercedes SLR în lucru

Și puterea este importantă, așa că cea standard de 650 CP oferită de motorul supraalimentat V8 care se regăsește sub capota unui SLR AMG, a fost mărită la 900 CP, dar ar putea ajunge chiar și până la 1.000 CP. Elvețianul păstrează secretul asupra altor detalii. Însă, un lucru este sigur. Ueli Anliker și-a făcut Mercedes-ul SLR McLaren 999 Red Gold Dream să arate ca o capodoperă, printre alte proiecte bazate pe SLR.

mclaren-slr-999-1

Comentati?

Your email address will not be published.