Echipa Original Teile Mercedes-AMG este noua campioană DTM în 2015

,
1.35K 0

Echipa Mercedes-AMG este campioana DTM în sezonul 2015, adjudecîndu-și atât titlul pe echipe, cât și pe cel rezervat piloților, după ultima cursă care a avut loc la Hockenheim. Trofeul constructorilor s-a dus în tabăra celor de la BMW.

225 de puncte și 19 puncte. Acesta este punctajul total și diferența cu care echipa gooix/Original-Teile Mercedes-AMG a obținut titlul DTM în 2015. Este meritul pilotului Pascal Wehrlein, al colegului său Christian Vietoris și, mai presus de orice, al perechii de mașini de curse Mercedes-AMG C 63.

campioană în DTM

Pascal Wehrlein nu este numai noul campion din DTM, dar și cel mai tânăr din istoria competiției, sărbătorindu-și cea de-a 21 zi de naștere chiar în weekend-ul care a trecut. Wehrlein își adjudecase titlul încă de sâmbătă, obținînd cea de-a opta poziție în prima dintre cele două cursei ale sfârșitului de săptămână.

Dar Wehrlein nu a fost singurul în lumina reflectoarelor la Hockenheim. Mercedes-AMG a dominat ambele curse, Paul Di Resta (Mercedes-AMG C 63 DTM) obținînd locul patru duminică, iar Gary Paffett (EURONICS Mercedes-AMG C 63 DTM) încheind aceeași cursă pe locul nouă.

Daniel Juncadella (PETRONAS Mercedes-AMG C 63 DTM) a fost cel care a terminat pe 12, locul 13 a fost obținut de Maximilian Götz (Mercedes-AMG C 63 DTM), Robert Wickens (SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG C 63 DTM) și Lucas Auer (BWT Mercedes-AMG C 63 DTM) terminînd pe 18, respectiv 19.

campioană în DTM

Cu 13 titluri deja obținute la echipe, 10 la piloți și 6 la constructori, Mercedes-Benz rămâne cel mai de succes brand din istorie în competiția populară pe tot mapamondul, DTM.

Comentati?

Your email address will not be published.