Twingo RS: Prima apariție a unui posibil smart sportiv

Renault Twingo RS
,
1.54K 0

Renault lucrează la o versiune RS cu tracțiune integrală a lui Twingo, ceea ce ar putea fi baza pentru un viitor smart sportiv tunat de Brabus.

Renault testează intensiv cea mai puternică versiune a lui Twingo, denumită RS. Prezentînd o configurație cu tracțiune spate, Twingo este o mașină agilă de oraș, care este pe cale să devină și mai interesantă, din moment ce o versiune mai puternică se află în dezvoltare pentru lansarea de anul viitor. Tracțiunea spate și motorul montat pe spate promit o manevrabilitate spectaculoasă.

Cel mai puternic Twingo va primi o caroserie agresivă completată cu roți mai mari, evacuare dublă, sistem de frânare mai eficient, difuzor în spate și o suspensie sport coborâtă.

Nu există informații despre motor, dar Renault nu are prea multe opțiuni, din cauza spațiului restrâns pe care îl are la dispoziție, care cauzează probleme de spațiu, dar și probleme de răcire.

Este foarte probabil ca Twingo RS să utilizeze un motor turbo de 0,9 litri cu trei cilindri, având puterea crescută de la 90 CP până undeva în jur de 120 CP. O soluție mai bună ar fi motorul de 1,2 litri cu 4 cilindri, care dezvoltă 125 CP și un cuplu mai bun.

Din moment ce Renault Twingo împarte platforma cu smart fortwo/fourfour, nu ar trebui să fie o surpriză dacă va exista și o versiune mai puternică pentru fortwo/forfour, cizelată de Brabus, programată să apară cam prin 2015, cu probabil cam aceeași putere.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.