Acest smart Forrail este pe bune
, / 919 0

Acest smart Forrail este pe bune

SHARE
Home Smart Forfour Acest smart Forrail este pe bune

Rostul trenurilor este să transporte mulți oameni rapid și sigur, fără grija blocajelor rutiere sau a poluării aerului – cel puțin în cazul trenurilor electrice.

Dacă aceasta este, pe scurt, definiția transportului feroviar, atunci transformarea unui smart forfour într-un vehicul care circulă pe șine nu are niciun rost, pentru că ar anula toate avantajele menționate mai sus. Totuși, smart Forrail există, așa că cineva cu siguranță s-a gândit că merită să investească un efort considerabil în acest proiect.

Acel cineva se numește Interfleet, o companie britanică ai cărei experți în tehnologie feroviară au luat un smart Forfour obișnuit și l-au transformat în ceea ce trebuie să fie cel mai mic tren care a existat vreodată. Procesul de transformare nu a fost unul simplu, așa cum ați putea crede, luîndu-le celor implicați nu mai puțin de șase luni pentru a-i da naștere lui smart Forrrail – sau ceea ce ei numesc “un-mini tren cu acte în regulă”.

Pentru a rula pe șine, smart Forrail avea nevoie de un set diferit de roți – care au venit sub forma unor discuri de oțel de 22 de inchi, cântărind 80 de kilograme, pentru a oferi suficientă tracțiune. Probabil că te întrebi ce modificări au suferit motorul și transmisia pentru a fi în stare să acționeze acele roți uriașe, dar nu există informații în această privință.

Smart ForRail pe calea ferată Bluebell , Sussex, 22 iunie. Fotografie: James Lipman / jameslipman.com

Smart ForRail pe calea ferată Bluebell , Sussex, 22 iunie. Fotografie: James Lipman / jameslipman.com

Așa cum probabil te aștepți, direcția a fost debraiată și suporturi din aluminiu au fost sudate între punți pentru a face roțile să rămână drepte în permanență. Nu știm cât de rapid a rulat acest smart Forrail, dar știm că nu a fost deloc rapid. A parcurs o distanță de 10 mile (16 kilometri) cu un mecanic feroviar autorizat la bord și sub atenta și permanenta supraveghere a personalului cailor ferate.

Când cascadoria publicatară – pentru că asta a fost – a luat sfârșit, mașina a fost readusă la starea sa originală, procesul fiind complet reversibil.

Comentati?

Your email address will not be published.