Acest smart Forrail este pe bune

,
1.64K 0

Rostul trenurilor este să transporte mulți oameni rapid și sigur, fără grija blocajelor rutiere sau a poluării aerului – cel puțin în cazul trenurilor electrice.

Dacă aceasta este, pe scurt, definiția transportului feroviar, atunci transformarea unui smart forfour într-un vehicul care circulă pe șine nu are niciun rost, pentru că ar anula toate avantajele menționate mai sus. Totuși, smart Forrail există, așa că cineva cu siguranță s-a gândit că merită să investească un efort considerabil în acest proiect.

Acel cineva se numește Interfleet, o companie britanică ai cărei experți în tehnologie feroviară au luat un smart Forfour obișnuit și l-au transformat în ceea ce trebuie să fie cel mai mic tren care a existat vreodată. Procesul de transformare nu a fost unul simplu, așa cum ați putea crede, luîndu-le celor implicați nu mai puțin de șase luni pentru a-i da naștere lui smart Forrrail – sau ceea ce ei numesc “un-mini tren cu acte în regulă”.

Pentru a rula pe șine, smart Forrail avea nevoie de un set diferit de roți – care au venit sub forma unor discuri de oțel de 22 de inchi, cântărind 80 de kilograme, pentru a oferi suficientă tracțiune. Probabil că te întrebi ce modificări au suferit motorul și transmisia pentru a fi în stare să acționeze acele roți uriașe, dar nu există informații în această privință.

Smart ForRail pe calea ferată Bluebell , Sussex, 22 iunie. Fotografie: James Lipman / jameslipman.com

Smart ForRail pe calea ferată Bluebell , Sussex, 22 iunie. Fotografie: James Lipman / jameslipman.com

Așa cum probabil te aștepți, direcția a fost debraiată și suporturi din aluminiu au fost sudate între punți pentru a face roțile să rămână drepte în permanență. Nu știm cât de rapid a rulat acest smart Forrail, dar știm că nu a fost deloc rapid. A parcurs o distanță de 10 mile (16 kilometri) cu un mecanic feroviar autorizat la bord și sub atenta și permanenta supraveghere a personalului cailor ferate.

Când cascadoria publicatară – pentru că asta a fost – a luat sfârșit, mașina a fost readusă la starea sa originală, procesul fiind complet reversibil.

Comentati?

Your email address will not be published.