Mașini de vis pentru un an de vis – Mercedes-Benz vrea să doboare recorduri și în 2016

,
1.92K 0

Întregul glob pământesc a gravitat, pentru o zi, în jurul noului Mercedes-Benz E-Class. Dar mașina considerată o capodoperă a inteligenței nu este singura prezentată de brand-ul premium de la Stuttgart la Detroit.

Mercedes SLC, Mercedes-AMG S 65 Cabriolet și smart cabriolet au fost și ele în lumina reflectoarelor la primul salon auto al anului. Alături de mașina care gândește singură, E-Class, toate acestea au alcăuit o armată de automobile exclusiviste, pregătite să aducă în garajul viitorilor clienți tot ce visează aceștia când vine vorba de condus, dar și să le facă rivalilor o concurență veritabilă.

CEO-ul de la Daimler, Dieter Zetsche, preconizează un an de succes pentru producătorul auto: “Suntem convinși că vom transforma în realitate visul multor clienți. Tocmai din acest motiv, 2016 va fi un an al mașinilor de vis. Cu fiecare Mercedes lansat, aspirația noastră este să cream produse de clasă superioară celor construite de rivalii noștri. Obiectivul nostrum este să oferim un design superior, siguranță și confort la nivel înalt.”

Și cu vânzări record în 2015, Mercedes-Benz speră să-și depășească propria performanță de a vinde 1.871.511 de vehicule pe parcursul unui an care s-a încheiat cu cea mai bună lună decembrie din istoria companiei. (178.017 mașini livrate către clienți).

Și pentru a reuși acest lucru, Mercedes-Benz trimite în lume mașinile de vis ale companiei, sub comanda stelei în trei colțuri.

Noul Mercedes-Benz SLC este unul dintre principalele puncte de atracție ale Salonului Auto de la Detroit. Prin noul său nume și design, roadster-ul construit pe succesul predecesorului său, SLK, arată strânsa legătură cu familia C-Class.

Mercedes-Benz at the NAIAS, Detroit 2016 mașini de vis

Versiunea entry level, SLC 180, se mândrește cu un motor de 156 CP și cu un consum de numai 5,6 l/100 km. La polul opus, în fruntea gamei, se află Mercedes-AMG SLC 43, cu al său V6 de 3,0 litri, dezvoltînd 367 CP, suspensia sa sport AMG reconfigurată și sistemul DYNAMIC SELECT, care modifică răspunsul motorului, al transmisiei, al direcției și al suspensiei în funcție de preferințele stăpânului de la volan.

Patru pasageri, doisprezece cilindri, 630 CP și 1.000 Nm! Purtînd haine de gală, Mercedes-AMG S 65 Cabriolet este catapultat de la 0 la 100 km/h în doar 4,1 secunde.

Mercedes-Benz at the NAIAS, Detroit 2016 mașini de vis

O suspensie sport avînd la bază sistemul AIRMATIC și un acoperiș textil cu trei straturi fac din acest automobile ceea ce Mercedes numește cea mai confortabilă și mai silențioasă decapotabilă din lume.

Construit anume pentru zile cu soare și plimbări pe coastă, smart cabrio și-a sărbătorit debutul pe pământ american la Detroit. Prin simpla apăsare a unui buton, smart-ul cabrio are nevoie de numai 12 secunde pentru a se închide sau pentru a se deschide complet. Cea mai mică decapotabilă din lume este oferită în nuanțe ultra moderne, cum ar fi denim, roșu sau negru.

Mercedes-Benz at the NAIAS, Detroit 2016 mașini de vis

“Mașinile de vis au făcut din totdeauna parte din aura fascinantă a companiei noastre. Iar anul acesta, ne vom mări colecția de mașini de vis cu un alte produse încântătoare”, prezice Ola Kallenius, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler AG.

Comentati?

Your email address will not be published.