Domnul Personalitate! Acesta este Mercedes-Benz GLA facelift!

,
1.92K 0

Ce departe a ajuns din momentul în care a venit pe lume, în 2013! Membru al familiei compacte, GLA a revoluționat cifrele de vânzări ale companiei, adăugând sare și piper gamei. Dinamic și sportiv, GLA a fost primul SUV compact construit de producătorii auto premium de la Stuttgart. O gură de aer pentru piețe ca acelea din China, Statele Unite, Germania și Marea Britanie. Vine acum Domnul Personalitate în persoană, noul Mercedes-Benz GLA facelift.

La ora actuală, niciun alt rival nu oferă o gamă mai largă de motorizări în acest segmnet – de la modelul de bază Mercedes-Benz GLA 180 d cu 109 CP și până la 381 CP, care se regăsesc sub capota modelului Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC.

GLA își menține cu mândrie poziția ca fiind singurul model din acest segment care oferă sisteme de siguranță și confort cum ar fi acces HANDS-FREE și cameră de 360 de grade.

O nouă prezență în gamă este GLA 220 4MATIC. Cu o putere de 184 HP și un cuplu de 300 Nm, această versiune reduce distanța dintre cele două motoare pe benzină, cu 156 CP respectiv 211 CP. Versiunea diesel GLA 180 d este un campion al eficienței în cadrul segmentlui, cu emisii CO2 de numai 103 g.

Gama amplă disponibilă pune în fața clienților o arie largă de opțiuni: GLA vine standard cu o suspensie confort, iar suspensia coborâtă este disponibilă opțional (dacă se comandă pachetul AMG Line sau Dynamic Handling).

Pentru cei care vor să ducă GLA-ul pe suprafețe grele, există o suspensie confort specială pentru off-road (opțional), care mărește garda la sol cu 30 de milimetri.

Mercedes-Benz GLA facelift (14)

Bare modificate, modele noi de jante din aliaj ușor, dar și o culoare magnetizantă, “canyon beige”, se regăsesc toate pe lista de opțiuni a noului GLA. Farurile bi-xenon ale modelului anterior ies acum din scenă, făcând loc blocurilor de lumini LED, cu o temperatură a culorii similară luminii zilei și cu o reducere a consumului de energie cu 60%. În partea din spate, lămpi multi-funcționale și lumini de frânare și semnalizare vin cu un sistem care controlează intensitatea luminii în trei moduri diferite.

Noul GLA aduce o nouă funcție pe piață: o cameră care filmează zona din jurul vehiculului la 360 de grade, imaginile fiind redate pe ecranul multimedia. Este disponibilă și o imagine de pe acoperișul mașinii – redată prin intermediul celor patru camere localizate în față, în spate și în fiecare dintre carcasele oglinzilor.

Mercedes-Benz GLA facelift (7)

Interiorul restilizat al GLA-ului oferă materiale de calitate tipice companiei premium, oferind scaune noi atunci când sunt comandate liniile de design Style și Urban, dar și panou de control cu detalii cromate. Pachetul Exclusive oferă scaune de lux îmbrăcate în piele neagră și finisaje din aluminiu granulat, lemn maro cu aspect satinat, dar și lemn de nuc cu aspect ultra-lucios. Atenția este atrasă de ecranul multimedia de 8 inchi, dar și de ceasurile cu ace roșii.

Mercedes-Benz GLA facelift (23)Un campion al aerodinamicii, noul GLA vine acum cu un coeficient aerodinamic și mai mic, de 0,28, față de valoare de 0,29 a modelului precedent. Fluxul de aer este acum îmbunătățit de noua geometrie a montantului față, de carcasele modificate ale oglinzilor, dar și de eleronul elaborat prezent pe acoperiș.

Mereu o prioritate, siguranța a fost dusă la un nou nivel, pentru că “Active Brake Assist” este acum dotare standard, sistemul avertizând șoferul în momentul în care distanța dintre mașina sa și cea din față nu este suficientă și chiar aplicând frânarea corespunzătoare. GLA vine acum și cu “ATTENTION ASSIST” ca dotare standard, detectând semne de oboseală prin intermediul comportamentului volanului.

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC face gama și mai interesantă

GLA 45 4MATIC merge cu viteză maximă într-un teritoriu nou al dinamicii. Un șorț față redesenat și un eleron montat pe acoperiș aduc un plus de aerodinamică și stabilitate.

O parte frontală mai agresivă, noi prize de aer, inserții cromate în splitter-ul frontal și decorațiuni cromate amplifică forța personalității modelului AMG. Farurile LED High Performance, oferite opțional în cadrul gamei, sunt standard pentru versiunea AMG. Grila radiatorului cu două lamele este acum cromată, la fel și inserțiile laterale.

Jante multi-spiță de 20 de inchi sunt disponibile în două versiui de culoare: negru mat și gri titaniu cu finisaj ultra-lucios.

Interiorul a fost aliniat la standardele AMG. Bordul este îmbrăcat în piele ARTICO lucrată manual, prezentând cusături roșii.

Panoul de bord vine cu un nou design al numerelor și un vitezometru împărțit în intervale de câte 30 km/h. Viteza este indicată de ace negre, iar rama este cromată.

În conjuncție cu pachetul AMG DYNAMIC PLUS (opțional), cu suspensia sport AMG RIDE CONTROL, sunt disponibile un volan sport, un program suplimentar “RACE” și un diferențial mecanic pe puntea din față.

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC
Engine 2.0 litre four-cylinder in-line engine with direct injection and turbocharging
Displacement 1991 cc
Output 280 kW (381 hp) at 6000 rpm
Peak torque 475 Nm at 2250-5000 rpm
Drive system Variable all-wheel drive AMG performance 4MATIC with variable torque distribution
Transmission AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed sports transmission
Combined fuel

urban/extra-urban/combined

 

9.6/6.1/7.4 l/100 km

Combined CO2 emissions 172 g/km
Efficiency class D
Weight (DIN/EC) 1510 kg* / 1585 kg**
Acceleration 0–100 km/h 4.4 s
Top speed 250 km/h***

Cu o putere de 381 CP și cu un cuplu de 475 Nm, Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC este una dintre cele mai puternice mașini din segment. Propulsat de un motor turbo de 2 litri cu 4 cilindri, GLA-ul cu ADN AMG are nevoie de 4,4 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Toată puterea este transmisă către cele patru roti prin intermediul transmisiei sport AMG SPEEDSHIFT DCT.

Ediția Yellow Night

Cu A 45 4MATIC, CLA 45 4MATIC, CLA 45 4MATIC Shooting Brake și GLA 45 4MATIC, Mercedes-AMG a deschis porțile către noi arii de clienți, grație caracterului lor sportiv și a imaginii tinerești. Acum compania de la Affalterbach sărbătorește cele mai bine vândute modele cu o ediție exclusivă, Night Edition, disponibilă pentru toate cele patru modele compacte.

Modelele speciale sunt oferite în night black sau cosmos black, cu sectoare în combinații de gri grafit și galben. Acestea vin cu jante negre din aliaj ușor, iar lamela de pe grila raditatorului este neagră. Detalii galbene se regăsesc și pe oglinzi, pe inserțiile din pragurile laterale, pe difuzorul spate și pe eleronul din spate (la A 45 4MATIC și GLA 45 4MATIC).

Mercedes-Benz GLA facelift se poate comanda începând de astăzi!

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.