A doua generaţie Mercedes-Benz GLK. Mai spațios și mai dinamic

Mercedes-Benz GLK
,
1.78K 0

După 7 ani, în 2015, Mercedes-Benz va înlocui GLK cu o nouă generație bazată pe platforma actualei C-Class.

Așa cum se confirmă încă o dată și din aceste poze spion, noul Mercedes-Benz GLK va fi puțin mai mare decât modelul pe care îl înlocuiește, pentru a face loc SUV-ului compact GLA. Prototipul are în mod clar un ampatament mai lung decât actualul GLK și, de asemenea, ecartamentul este mai lat. Se poate observa că puntea față a fost împinsă spre ânainte, iar capota este mai lungă pentru a fi în concordanță cu ampatamentul mai lung.

Asta se traduce într-un spațiu mai generos la interior și o dinamică îmbunătățită. Înseamnă, de asemenea, că GLK va putea ține piept rivalilor BMW X3 și Audi Q5 în ceea ce privește spațiul interior și confortul, deoarece competitorii amintiți oferă un interior ceva mai spațios.

O parte semnificativă a designului rămâne ascuns sub camuflaj, dar se pare că vehiculul va adopta liniile de design tradiționale de la Mercedes-Benz. Proporțiile sunt mai sport decât cele ale actualului GLK, iar acoperișul coboară mai abrupt spre partea din spate, asemănător profilului unui coupe. Luneta acestui prototip este amplasată doar într-o poziție temporară pentru a induce în eroare.

Noul GLK va împărți aceeași platformă de la noul C-Class și fi disponibilă și în versiune cu volan pe partea dreaptă, ceea ce va permitelui GLK să ia cu asalt piețe noi precum Marea Britanie, Japonia sau Australia.

Motorizarea de bază ar putea fi o unitate de 1.8 litri supraalimentată, cu patru cilindri pentru viitorul GLC 250. Actuala motorizare turbodiesel cu 4 cilindri de 2,1 litri și 204 CP se va regăsi și sub capota lui GLK 250 BlueTEC, în timp ce  GLK 350 va prelua noua motorizare V6 bi-turbo de 3 litri cu 333 CP. Încă nu este clar dacă Mercedes-Benz va decide într-un final să lanseze şi o variantă AMG. Dacă luăm în considerare faptul că noua generație este mult mai dinamică și se pregătește și o versiune sport SUV coupe, o versiune AMG este foarte probabilă.

Conform surselor, noul Mercedes-Benz GLK ar putea fi prezentat în toamna lui 2015.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.