Vânzările Mercedes-Benz în India cresc cu 16%

Mercedes se vinde bine în India
,
1.2K 0

Mercedes-Benz se vinde ca pâinea caldă în India, acolo unde vânzările au crescut cu 16% în aest an. Peste 7000 de unități au ajuns în garajele clienților doar în primele nouă luni ale anului 2014. SUV-ul se vinde cel mai bine în țara în care mașinile de lux se strecoară prin blocaje printre animalele sacre, vacile.

Nu ai voie să claxonezi o vacă în India. Nici chiar dacă ești într-un Mercedes-Benz. Așa că blocajele rutiere sunt la fel pentru toată lumea, mai ales dacă vaca sacră e obosită și vrea să se întindă pe jos. Dar blocajele rutiere sunt pline de modele Mercedes, din moment ce marca germane de mașini a vândut 7 529 de unități din ianuarie până în septembrie. Compania a vândut 6 461 de bucăți în aceeași perioadă a anului trecut.

Managerul și președintele Mercedes-Benz India, Eberhard Kern, explică această creștere în vânzări: “Am lansat opt modele noi, am vândut mai mult ca niciodată, ne-am extins către piețe noi și am oferit valoare clienților noștri.”

 

India sales grow

Președintele Mercedes-Benz India, Eberhard Kern: “Noi oferim valoare clienților noștri.”

Se pare că strategia a funcționat, pentru că anul 2014 a fost numit “Anul excelenței” de către Mercedes-Benz, iar India vine în sprijinul ideii. În prezent, există 39 de showroom-uri în 36 de orașe în India, ceea ce înseamnă cea mai mare extindere în ceea ce privește mașinile de lux.

În India, SUV-ul se vinde cel mai bine, urmat îndeaproape de modelele compacte. În special pentru că timpul de așteptare este destul de scurt, pentru că Clasa A și B sunt fabricate în uzina locală. Întinsă pe 100 de acri la Chakan, Pune, uzina indiană a fost fondată în 2009 ca o fabrică independentă de mașini pentru pasageri. În prezent, este considerată ca fiind una dintre uzinele de top la nivel mondial, care asamblează CDK. Dacă vă sună necunoscut, CKD înseamnă mașini complet dezasamblate. Guvernul indian a impus taxe mari pentru vehiculele CBU (complet asamblate), pentru a încuraja fabricanții străini să producă modele pe teritoriul indian. Deci, așa cum spuneam, 15 modele Mercedes-Benz se construiesc acum în India, printre care menționăm câteva:

  • Mercedes-Benz Clasa C (doar varianta sedan)
  • Mercedes-Benz Clasa E (doar varianta sedan)
  • Mercedes-Benz GL
  • Mercedes-Benz GLA
  • Mercedes-Benz Clasa M
  • Mercedes-Benz Clasa S

Mercedes-Benz a găsit un teritoriu bun pentru extidnere în India. Compania germană și-a stabilit aici cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din afara Germania, odată cu lansarea celui din Bangalore, în 1996. 1 200 de oameni lucreaza acolo în acest moment, dar centrul intenționează să ridice numărul la 1 600 până în 2017.

 

Comentati?

Your email address will not be published.