Mercedes C-Class Cabrio surprins aproape necamuflat

,
1.48K 0

Mercedes C-Class Cabrio a fost surprins în timpul testelor rutiere, cu un camuflaj minim. Noul model va ajunge în showroom-urile Mercedes anul viitor, ca urmare a lansării încununate de succes a fratelui său Coupe.

Primul C-Class Cabrio de la Mercedes va fi poziționat chiar la baza gamei de cabriolete cu stea în tre colțuri. Programat să aibă premiera anul viitor, noul model nu va alege soluția acoperișului rigid. Mercedes a optat, în schimb, pentru un acoperiș textil, pentru a menține sub control greutatea, grație complexității reduse a sistemului.

Așadar, noul C-Class Cabrio va fi, cu siguranță, una dintre cele mai ușoare decapotabile din segmentul său. Acum că am lămurit acest aspect, cum rămâne cu design-ul? Avînd ca inspirație noul C-Class Coupe cu înfățișare superbă, viitorul C-Class Cabrio nu poate decât să ridice ștacheta cu proporții și mai aerdonamice, grație profilului său alungit, o senzație oferită de dispariția acoperișului fix.

După mutarea cu o clasă mai sus a viitoarelor modele E-Class Coupe și Cabrio, noul C-Class Cabrio de la Mercedes va moșteni platforma actualei limuzine C-Class. Cunoscut intern sub numele de cod C 205, noul Cabrio va veni cu motoare de patru și șase cilindri, plus extraordinarul V8 biturbo folosit și la AMG GT, rezervat vârfului de gamă, Mercedes-AMG C 63 Cabrio.

C-Class Cabrio

Versiunile Mercedes-AMG vor fi animate de noul V8 de 4,0 litri care va livra peste 500 CP, meniţi cel puțin teoretic să-i asigure un avantaj în fața BMW-ului M4.

Pentru că E-Class Coupe va trece la o clasă superioară și va moșteni baza Clasei E – de fapt, o versiune derivată a aceleiași platforme MRA, cu ecartament și ampatament mai mari, viitorul C-Class Cabrio va avea de înfruntat BMW Seria 4 cabrio şi Audi A5 cabrio, acesta din urmă programat să-și primească noua generație pe parcursul anului viitor.

Foto: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.