Noul Audi A4 și BMW Seria 3 facelift: Rivalii C-Class

Noul Audi A4, BMW Seria 3 Facelift
,
2.48K 0

În 2015, noul Mercedes-Benz C-Class va trebui să țină piept unor competitori precum noul Audi A4 sau BMW Seria 3 facelift.

2015 este un an important pentru limuziunele premium din clasa medie. Audi va lansa noua generație A4, în timp ce BMW pregătește un facelift pentru modelul Seria 3 lansat în 2012.

Acestea sunt primele poze spion ale prototipului noii generații ”B9” Audi A4 sedan, care se preconizează că va fi prezentat în vara anului 2015, ca model 2016. Va fi urmat, un an mai târziu, de versiunile A4 Avant și A4 Allroad, care vor oferi, pentru prima oară câteva motorizări cu propulsie alternativă.  Inițial, Audi ar fi trebuit să lanseze noul model A4 la sfârșitul acestui an, dar unele modificări la nivel de design au determinat amânarea lansării modelului. Dimensiunile noului A4 par a fi similare cu cele ale modelului actual, dar, se pare că noua generație va avea un ecartament mai lat și un acoperiș similar unui coupe.

Noul A4 va fi al doilea model Audi care va utiliza noua platformă modulară MLB ce va reprezenta baza pentru majoritatea modelelor Audi de la A4 în sus. Prezentată pe conceptul Audi Sport Quattro, platforma MLB Evo va folosi o combinație de oțel cu rezistență ridicată, aluminiu și materiale compozite care contribuie la scăderea masei. Față de actualul model A4, masa totală va scădea cu aproape 100 de kilograme. Primul vehicul care va utiliza noua platformă va fi Q7 la începutul lui 2015.

Tracțiunea față va rămâne standard, în timp ce tracțiunea integrală quattro va fi oferită opțional. Suspensia față va fi multilink cu cinci brate, în timp ce suspensia spate va fi cu patru brațe montate trapezoidal.

Printre cele mai importante avantaje ale noii platforme MLB Evo este că se pretează la diverse propulsii alternative. Planurile includ versiuni pe gaz natural și Plug-In Hybrid. Nu se știe încă dacă Audi va reînvia sigla RS4 pentru noul sedan A4 (actualul RS 4 este disponibil doar sub formă de break Avant). Motoarele vor fi cuplate cu transmisii manuale cu șase trepte sau automate cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

În ciuda faptului că actuala generație BMW Seria 3 este pe piață doar din 2012, BMW lucrează deja la un facelift pentru cel mai important model al gamei sale. Astfel, exteriorul va suferi câteva schimbări – cum ar fi o nouă bară de protecție față, prize de aer modificate și faruri opționale full-LED în locul celor cu Xenon –  dar cele mai multe modificări vor fi sub capotă.

O dată cu introducerea faceliftului la Seria 3, BMW va oferi o nouă gamă de motoare bazată pe cilindrul universal de 500 cmc care include motoare pe benzină și diesel cu trei și patru cilindri.

Unitățile cu trei cilindri și cilindree de 1,5 litri care sunt deja disponibile pe noua generație MINI, BMW Seria 2 Active Tourer și pe i8, vor fi de asemenea oferite și pentru Seria 3, Seria 5 și viitorul X1. Pe lângă noua gamă de motorizări, BMW Seria 3 2015 va primi și sisteme noi sau îmbunătățite de asistență pentru șofer.

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.