Mercedes-AMG E 63 dezvăluit. Primele fotografii spion

,
1.31K 0

Mercedes-AMG E 63 a fost dezvăluit. Noua familie E-Class își va face apariția anul viitor, iar noua versiune ultraperformantă este așteptată să vină la scurt timp după aceea.

Camuflajul masiv în care este îmbrăcat acest prototip ascund detalii cum ar fi forma finală a blocului frontal de lumini, dar nu forma farurilor în totalitate sau grila impunătoare, toate realizate în stilul C 63. De fapt, ce pare să diferențieze E-Class de frații săi mai mari/mici sunt dimensiunile sale mai elegante și ușor mai sportive.

După cum ne-am obișnuit deja, Mercedes-AMG E 63 folosește o titulatură care induce în eroare. Nu, nu este propulsată de un motor de 6.3 litri de modă veche. În schimb, puternica limuzină de la Mercedes va primi minunatul V8 biturbo de 4.0 litri, preluat direct de la ruda sa, supercarul Mercedes-AMG GT.

Puterea va crește, conform unor surse interne, până la 570 CP, surclasînd chiar și GT-ul cu reputație desăvârșită de mașină sport. Acesta este rezultatul războiului nesfârșit al cifrelor, dus de Mercedes-AMG cu rivalii săi de tradiție, BMW M5 și Audi RS6, ambii creditați cu aproape 600 CP în versiunile de top.

Bineînțeles, cifrele obiective nu înseamnă nimic fără un raport putere/greutate excelent. Mercedes știe acest lucru, astfel se explică trecerea la noua platformă MRA cu tracțiune spate, împrumutată de la C-Class și GLC, deşi în versiunea cu ampatament mai lung. Aluminiul îi va ajuta pe cei de la Mercedes în încercarea lor de a elimina cel puțin 100 kg din masa totală a mașinii. Sistemul 4Matic cu tracțiune integrală va fi opțional în cadrul gamei, inclusiv pentru E 63.

Cu un debut oficial programat pentru 2016, bolidul Mercedes-AMG E 63 va ajunge în showroom-uri pe parcursul anului viitor.

Comentati?

Your email address will not be published.