Cum va arăta “bomba” Mercedes-Benz GLC 63 AMG

,
2.99K 0

Mercedes-Benz GLC a acaparat zilele acestea toată atenția. Dar nu totul se rezumă la a fi primul SUV cu tehnologie plug-in hybrid din segmentul său. Ce ziceți de o versiune AMG mai tare?

Designer-ul rus X-Tomi se grăbește să pună această problemă în discuție, oferindu-ne în premieră mondială posibilitatea de a vedea cam cum ar trebui să arate o versiune sport, care să aibă tot ce-i trebuie pentru a fi vârful de gamă GLC. Și nu arată rău. Nu arată rău deloc, am spune.

Cum era de așteptat, imaginea simulată pe calculator pentru GLC 63 AMG este rezultatul unei combinații între liniile evidente ale modelului Mercedes-AMG C 63, cum ar fi uriașa priză de aer frontală, șorțurile, jantele din aliaj negru și grila față “mesh”, toate puse pe o caroserie obișnuită. Oricum, exact asta au în cap și experții Mercedes-AMG pentru propria lor versiune oficială, așa că, în cele din urmă, încercarea lui X-Tomi ar putea fi mai aproape de realitate decât ați putea crede.

merc-glc-63-amg-

Detaliile rămân secrete, dar putem specula în privința a ceea ce s-ar putea ascunde sub această rochie de bal. Deși nu există încă vreo confirmare oficială, GLC 63 AMG va veni cu noul motor biturbo V8 de 4,0 litri, preluat direct de la fratele mai mic C 63. Evident, în două versiuni, varianta entry-level cu 476 CP (dacă o putem numi astfel dat fiind arsenalul pe care îl are la bord) și vârful de gamă cu 510 CP sub forma GLC 63 AMG S.

Construit în mare parte în jurul structurii modulare a Clasei C, GLC primește ampatament mai lung și ecartament mai lat. Un ampatament mai lung echivalează cu capacitatea GLC-ului de a oferi un spațiu interior mai generos celor cinci pasageri, luptînd astfel de la egal la egal cu rivalii săi în ceea ce privește spațiul.

Interiorul este preluat în mare parte neschimbat de la Clasa C cu patru uși, însemnînd o combinație atractivă de suprafețe lucioase, o consolă centrală independentă și un ecran multimedia stil tabletă.

Debutul comercial al versiunii standard GLC este programat pentru septembrie, iar dezvăluirea noului Mercedes-Benz GLC 63 AMG ar putea avea loc anul viitor.

Sursă foto: X-Tomi Design.

Comentati?

Your email address will not be published.