SUV-ul smart de oraș reintră în cărți

,
2.93K 0

Ideea unui smart SUV reintră în cărți. Brand-ul de lifestyle a decis, în sfârșit, să dea unda verde proiectului și să-și extindă gama cu un crossover de dimensiuni mici, raportează Autocar.

Coform revistei britanice, viitorul SUV smart ar trebui să moștenească aceeași structură folosită și de frații săi mai mici, fortwo și forfour, dar și de Twingo de la Renault, toate construite în fabrica Novo Mesto din Slovenia a celor de la Renault.

Viitorul SUV de la smart va fi un pic mai lung ca actualul forfour, care măsoară 3,75 metri în lungime. Dimensiunile mărite le vor permite celor de la smart să creeze spațiul necesar pentru a transporta patru persoane în condiții bune de confort. Cei de la smart sunt siguri că noul model își va păstra raza extrem de mică a unghiului de bracaj și lungimea de incarcare interioară de 2,2 metri.

Proiectul a fost confirmat deja semi-oficial, însuși CEO-ul de la Daimler, Dieter Zetsche, spunînd că “dacă ar fi să extindem familia smart, segmentul SUV ar fi cel pe care l-am cerceta.”

Din punct de vedere financiar, noul model va deveni cel mai profitabil al brand-ului. Alegerea unei structuri realizate în colaborare cu Renault va ajuta și la reducerea poverii financiare luate în considerare în cazul dezvoltării unei noi platforme de la zero.

Un crossover de mici dimensiuni reprezintă o veste bună și în ceea ce privește profitabilitatea brand-ului smart, fiind mai mult decât potrivit pentru a readuce compania pe linia de plutire din punct de vedere financiar, mai ales pe piața europeană.

Comentati?

Your email address will not be published.