Primul SUV compact premium: Mercedes Vision GLK Freeside

Mercedes Vision GLK Freeside
,
1.56K 0

Prezentat la Salonul Auto de la Detroit în ianuarie 2008, Mercedes-Benz Vision GLK Freeside a anticipat primul compact SUV din istoria lui Mercedes.

Cu Vision GLK Freeside, Mercedes a venit cu o abordare cu totul nouă în ceea ce privește designul unui SUV compact premium, care măsoară 4,52 metri în lungime. Vision GLK Freeside combină liniile drepte ale Clasei G, care oferă o vizibilitate foarte bună de jur împrejur, cu o serie de caracteristici de design tipice mașinilor de pasageri contemporane Mercedes-Benz.

Dar nu numai liniile drepte inspirate de Clasa G sunt asemănările între Clasa G și GLK. Vision GLK Freeside este unul dintre puținele vehicule din clasa sa, care oferă caracteristici tipice pentru un SUV, cum ar fi robustețea și abilitățile off-road, incluzînd aici unghiurile de trecere foarte bune datorită consolelor scurte, o cursă lungă a suspensiei și o gardă la sol practică. Și toate aceste caracteristici off-road sunt oferite fără compromiterea ținutei pe drumuri pe drumurile asfaltate. Suspensia Agility Control asigură o manevrabilitate foarte bună, în timp ce confortul la drum este la nivelul unei limuzine Mercedes de clasă medie.

Mercedes-Vision-GLK-Freeside

Caroseria rigidă contribuie la reducerea nivelului de zgomot, la stabilitate pe drum și la un nivel ridicat de siguranță pasivă.

Conceptul rulează pe jenți fabricate special din aliaj ușor de 20 de inch și a fost vopsit în Diamond White Magno cu o acoperire mată pentru a proteja suprafața.

Bordul urmează liniile drepte de la exterior, iar elementul cel mai important este finisajul elegant în lemn Cebrano mat antracit, cu textură granulată albă, care împarte bordul în două părți. Partea de sus este acoperită cu piele neagră, care înconjoară panoul instrumentelor de bord și monitorul centralei Comand APS.

Partea inferioară, din zona tunelului transmisiei și a pedalierului, dar și scaunele și partea inferioară a pereților portierelor au fost îmbrăcate în piele albă. Ca și vopseaua Diamond White Magno de la exterior, vopseaua albă din interior a fost tratată printr-un proces special de protecție, care i-a conferit un aspect mat lucios.

Mercedes-Vision-GLK-Freeside

 

Mercedes-Vision-GLK-FreesidePentru prima oară, Mercedes prezintă un motor diesel cu patru cilindri combinat cu tehnologia BlueTec în Vision GLK Freeside. Dieselul de 2.2 litri dispune de supraalimentare în două trepte  și de a patra generație a sistemului pe injecție commonrail. Motorul a fost combinat cu o transmisie automată în 7 trepte, 7G-Tronic.

Vision GLK Freeside folosește cea mai recentă generație a sistemului cu tracțiune integrală 4Matic, care distribuie cuplul în proporție de 45/55% între față și spate, garantînd un nivel ridicat de tracțiune și o stabilitate foarte bună pe drum.

Vision GLK Freeside beneficiază de toate tehnologiile de la limuzinele Mercedes, cum ar fi sistemul multimedia Comand APS, sistemul inteligent de iluminare ILS, pachetul de siguranță anticipativă Pre-Safe, sistem entertainment pentru pasagerii din spate, cu două ecrane și control automat al climatizării Thermotronic, în trei zone.

Vision GLK Freeside a reprezentat un studiu foarte realist. Vehiculul de serie care îi corespunde, cunoscut sub numele de cod X204, a intrat în producție de serie în 2008 sub numele de Mercedes-Benz GLK.

Mașina de serie a fost văzută pentru prima oară în serialul Sex and the City 2, iar una dintre cele patru actrițe principale ale serialului, Kim Catrall, i s-a alăturat lui Dieter Zetsche la prezentarea internațională de la Detroit, în ianuarie 2008.

NAIAS 2008, Mercedes-Benz Press Conference

Comentati?

Your email address will not be published.