Mercedes CLA 45 AMG. O mașină, două continente

Mercedes, 48 de ore la Istanbul
,
1.81K 0

Mercedes CLA se strecoară ușor între două continente, în orașul care se întinde jumătate în Europa și își aruncă cealaltă jumătate în Asia. CLA 45 AMG 4Matic a început aventura descoperirii metropolei turcești.

Culorile, sunetul, aromele Istanbulului îi farmecă pe călători, odată ce aceștia pătrun în cel de-al patrulea oraș ca mărime al lumii, într-un CLA 45 AMG, urmărind linia orizontului tăiată de clădiri de oțel și sticlă, amestecate cu minarete.

Motorul AMG al CLA-ului a tors în loc să ragă, pentru că orașul cu 15 milioane de locuitori este sufocat de un trafic imposibil. Viteza medie în Istanbul este de doar 30 km/h.

Echipa Mercedes a pornit la răsărit, călătorind pe Podul Galata pentru a ajunge la Muzeul Hagia Sophia, datînd din secolul al VI-lea, simbol al orașului care are gene și europene, și asiatice.

Au părăsit CLA-ul într-o parcare supraaglomerată, ca să facă o plimbare prin bazaarul din cartierul Fatih, un labirint de condiment, textile colorate turcești, atârnînd de peste tot, fructe și legume proaspete, în timp ce mirosul de tutun se ridica în aer. Călătorii au încheiat ziua în băile Tahiri Galatasaray Hamami, pentru un tratatament spa cu săpun aromat și masaj cu ulei, primit din mâinile experte ale maeștrilor Hamam, sub arcurile arhitecturii orientale.

Următoarea zi la Istanbul a început nu la bordul Mercedes-ului, ci la bordul feribotului, traversînd în partea asiatică. CLA-ul s-a odihnit în timp ce șoferul și pasagerii au stat nemișcați și magnetizați pe terasa unui restaurant turcesc, privind imaginea uluitoare a Bosforului. Aventura s-a încheiat cu o călătorie de-a lungul Podului Bosfor. Teșekkürler ederim, Istanbul! (Mulțumim, Istanbul!)

Mercedes CLA 45 AMG

Comentati?

Your email address will not be published.