Primele fotografii cu Mercedes GLC/GLC Coupe

Mercedes GLC/GLC Coupe
,
2.89K 0

Fotografiile cu Mercedes GLC confirmă că noul SUV de clasă medie va fi un pic mai mare și va avea proporții mai sportive.

După cum confirmă încă o dată fotografiile spion, noul Mercedes GLC va fi un pic mai mare decât modelul pe care îl înlocuiește, pentru a face mai mult loc compactului Mercedes-Benz GLA și viitorului GLB, care va fi un SUV compact cu 7 locuri, bazat pe platforma lui GLA.

Este clar că prototipul are un ampatament mai lung decât actualul GLK, iar ecartamentul este de asemenea, mai lat. Putem observa că și capota a fost alungită, iar puntea față a fost împinsă spre înainte pentru a acomoda ampatamentul mai lung.

Acest lucru ar trebui să însemne un spațiu interior mai mare și o dinamică îmbunătățită. Înseamnă de asemenea și că noul GLC va fi mai apropiat de rivalii săi ca Audi Q5 și mai ales BMW X3 în ceea ce privește dimensiunile spațiului interior și confortul.

Mare parte a designului rămâne ascunsă sub camuflajul care acoperă aproape toată mașina, dar se pare că viitorul GLC va adopta câteva elemente de design specifice pentru modelele Mercedes. Proporțiile par să fie mai sportive ca acelea ale actualului GLK, iar plafonul care coboară mai abrupt spre spate ne dă indicii în privința unui profil mai fluid. Însă dacă privim cu atenție fotografiile cu spatele mașinii, putem vedea cadrul din spate care demonstrează faptul că luneta se află într-o poziție provizorie. Cel mai probabil, viitorul GLC va păstra designul pătrățos în spate chiar dacă într-o formă mai soft, pentru că trebuie să lase loc viitorului GLC coupe, care va rivaliza cu BMW X4.

Platforma tehnică va fi aceeași ca la Mercedes-Benz C-Class. A doua generație a SUV-ului de clasă medie va primi, în sfârșit și o configurație cu volan pe partea dreaptă, care îi va permite să intre pe piețe noi cum ar fi Marea Britanie, Japonia și Australia.

Există zvonuri că sub capota noului GLC 250 se va afla un motor turbo cu patru cilindri de 1,8 litri. GLC 250 BlueTec va folosi actualul motor diesel biturbo cu 4 cilindri de 2,1 litri și 204 CP, în timp ce GLC 350 va fi propulsat de noul V6 turbo de 3 litri.

Ar putea urma și o versiune AMG, pentru că unele prototipuri GLC au fost testate alături de modele AMG.

Odată cu apariția celei de-a doua generații GLK, și denumirea va fi nouă: GLC. Iar versiunea SUV-coupe va fi denumită GLC Coupe.

Noul GLC va fi disponibil începînd cu septembrie 2015. În noiembrie 2015, gama de modele va fi completată cu noua versiune Plug-In Hybrid, care va dispune de același sistem de propulsie ca noul C-Class Plug-In Hybrid: un motor turbo de 2 litri cu 211 CP, combinat cu un motor electric de 60 kW, gata să ofere o autonomie electrică de aproximativ 30 km.

Spy-Photo Mercedes GLC

După ce Mercedes va lansa primul SUV-coupe, GLE Coupe, în această vară, se va orienta apoi și spre clasa imediat inferioară pentru a construi un rival pentru BMW X4.

GLC Coupe va urma lui GLC doi ani mai târziu și va rivaliza, de asemenea, cu Audi Q6, care va fi construit pe baza viitorului Q5.

Fotografii: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.