Mercedes-EQ a ieșit la zăpadă și testează deghizat

,
1.15K 0

Crossover-ul electric Mercedes-EQ testează în costum de GLC. Crossover-ul electric inovator, programat să-și facă apariția în 2018, va lupta de la egal la egal cu Tesla Model X și Jaguar I-Pace in segmentul electric premium.

Arată ca un GLC din orice unghi, dar ghiciți ce! Ceea ce au surprins fotografii spion de la Car Magazine testând în condiții dure de iarnă scandinavă este, de fapt, viitorul crossover electric Mercedes-Eq, care se ascunde sub masca GLC-ului, care are dimensiuni similare cu modelul EQ.

Conceptul care a fost prezentat anul trecut la Paris se laudă cu o autonomie electrică de 500 de kilometri și este construit pe noua platformă a companei, MEA (Modular Electric Architecture), dezvoltată special pentru mașinile electrice. Revoluția electrică începe în Germania, vehiculele de serie urmând să fie construite în Bremen, alături de modelul convențional, GLC, dar și la uzina din  Sindelfingen. Daimler tocmai a investit 10 miliarde de euro în dezvoltarea mașinilor electrice.

Generation EQ

Crossover-ul va fi primul membru al sub-brand-ului electric dezvoltat de Mercedes și va ajunge în showroom-uri la sfârșit de 2018 sau început de 2019. Producătorul auto premium intenționează să trimită pe șosele 10 mașini eco până în 2025 și are ca scop electrificarea unei părți importante din gama sa în același interval de timp.

Comentati?

Your email address will not be published.