Mercedes CLC: C-Class primește o versiune coupe sport cu patru uși

,
1.54K 0

C-Class primește echipament sportiv: Mercedes CLC, noul coupe cu patru uși care combină proporțiile extreme ale CLS-ului și conceptul spațiului variabil de la CLA Shooting Brake, așa cum ilustrează revista germană Autobild.

Ultimul C-Class hatchback, vehiculul cu două uși cunsocut sub denumirea de CLC, a fost un fiasco. Chiar și așa, nu mai târziu de 2021, Mercedes plănuiește să lanseze încă o versiune coupe a Clasei C. Acest CLC complet nou, care va avea la bază cea de-a cincea generație C-Class, va fi un coupe cu patru uși în toată regula, îmbinînd, din punct de vedere stilistic, înfățișarea CLS-ului cu aceea a modelului CLA Shooting Brake.

La fel ca GT-ul Seria 3 de la BMW, GLC folosește ampatamentul mai lung al limuzinei C-Class destinată pieței din China. Poziția mai joasă la condus și o distanță mai mare între axe compensează prezența acoperișului mai plat. Ilustrația grafică publicată de Autobild relevă o mașină emoțională cu suprafețe uluitoare și armonioase și puține trucuri decorative. Doar versiunea AMG cu 500 CP nu va face compromisuri din punct de vedere vizual.

Gama de motorizare se va concentra în jurul unităților cu patru cilindri, cu versiuni mild și plug-in hybrid în prim plan. Unitățile convenționale vor acoperi o arie de putere între 150 CP și 306 CP. Aflate deasupra acestora, noile motoare cu șase cilindri în linie vor cuprinde o clasă de putere care variază între 340 și 435 CP, fără a include aici modulul hibrid – cuplate standard cu transmisia automată cu nouă trepte, disponibilă în compania tracțiunii integrale.

Sursă: AUTOBILD

Comentati?

Your email address will not be published.