Mercedes-Benz România şi TIFF au celebrat 10 ani de parteneriat. La încă 100, TIFF!

,
1.29K 0

Eram în Insomnia, un loc pestriț aflat chiar lângă Casa TIFF, și dezbăteam aspecte pro și contra ale filmului pe care tocmai îl văzusem, Suntem atât de puțini. Un film cu cadre bine calculate, parcă nesfârșite pe alocuri, și cu un singur monolog. Cel al unui câine.

Când fetele au început să discute machiajul actriței, subiectele au alunecat către zona asta și se schimbau mult prea repede pentru a deveni serioase. Un singur lucru a fost clar și pentru mine: părul nu crește mai repede dacă îl tai. Cam în timpul ăsta am început să caut cu privirea prin împrejurimi eventuale cadre de fotografiat, echivalentul meu la statul cu nasul în telefon. Văd doi bătrânei ieșind pe gangul terasei, cotind apoi către Piața Unirii. Probabil au fost înăuntru, pentru că nu îi observasem până atunci. El avea sacou deși era cald, iar pașii mici pe care îi făcea erau apăsați. Ea îl ținea de braț și îl urma îndeaproape. Am ținut minte scena pentru că mă frământa o singură întrebare: se știu dintotdeauna sau abia s-au cunoscut?

Madalina Ghenea @TIFF

E o atmosferă specială la TIFF, iar mie mi se pare că oriunde te-ai uita poți vedea parcă o scenă filmată cu camera ascunsă. Dacă ai vreo legătură cu domeniul, indiferent că ești implicat direct (actor, regizor, cameră etc.) sau doar pasionat, aici poți veni să-ți încarci bateriile creative pentru tot anul și să te motivezi pentru a duce la bun sfârșit orice proiect ai avea în curs. Cinefilii sunt cu adevărat privilegiați.

Mercedes-Benz @TIFF 2016 (3)Prin simplul fapt că ajung la Cluj în perioada festivalului au acces la workshopurile cu intrare liberă, iar anul acesta, printre altele, au avut ocazia să să stea de vorbă cu producătorul filmului Mad Max, spre exemplu. Ceva similar în auto ar însemna să-l aducă cineva pe Niki Lauda sau Andy Cowell de la Mercedes AMG F1 în România și tu te-ai putea duce să le pui întrebări, iar pentru că citești AutoExpert sunt sigur că vor fi altele decât cele legate de sarmale și mămăligă.

TIFF.15

Anul acesta a avut loc a 15-a ediție TIFF, iar cum Mercedes-Benz sprijină excelența, au fost din nou parteneri ai festivalului. Strict despre TIFF.15, vreau să spun că a depășit recordurile de participare înregistrate până acum. Nu mă interesează cifrele, ci doar că în fiecare an, la sfârșitul primei săptămâni din iunie se strâng din ce în ce mai mulți spectatori, iar festivalul devine tot mai prestigios.

Proiecția specială de anul acesta a fost  Căsătorie în stil italian, având-o în rol principal pe Sophia Loren. Actrița a primit în cadrul galei de închidere a acestei ediții TIFF premiul pentru întreaga carieră. Unde altundeva te-ai fi putut duce să o vezi direct pe scenă? La mulți ani, TIFF! La încă o sută!

Comentati?

Your email address will not be published.