Mercedes-AMG va paria pe mașinile electrice ultra-performante

,
1.61K 0

Mercedes-AMG a acceptat faptul că mașinile electrice reprezintă viitorul, așa că plănuiește acum să dezvolte o unitate ultra-performantă care și-ar găsi loc sub capota automobilelor construite în viitor la Affalterbach.

Într-o declarație pentru Autocar, directorul diviziei de dezvoltare a vehiculelor Mercedes-AMG, Drummond Jacoy, a fost deschis în privința viitorului eco al companiei. Unitățile V8 se bucură, probabil, de ultima perioadă de glorie, dar “AMG a demonstrat, și în trecut, cu SLS-ul electric, că are abilitatea de a realiza un tren de rulare complet electric”, spune acesta. “SLS Electric Drive a fost o mașină impresionantă la vremea ei și am dezvoltat această tehnologie cu tot ce am învățat de la vehiculele hibride.”

Jacoy pariază pe capacitatea AMG de a se reinventa, în loc să insiste cu tehnologii vechi.

“Imediat ce Mercedes începe să dezvolte o mașină, toți încercăm să vedem ce putem face. Ne putem reinventa în domeniul mobilității electrice, evident, pentru că sunetul unui motor V8 nu va fi prezent dacă avem de-a face cu o mașină electrică. Nu o dezvoltăm de la zero, dar trebuie să ne uităm și la capitolul rezervat mașinilor electrice în istoria AMG.”

mașini electrice ultra-performante Mercedes-AMG

Producătorul auto nu va renunța la motoarele V8 în viitorul apropiat, dar le va oferi clienților șansa de a alege și o versiune prietenoasă cu mediul, care beneficiază de o tehnologie de ultimă oră, așa că un supercar conceput la Affalterbach este doar o chestiune de timp.

Mercedes-Benz a anunțat deja că fiecare model pe care îl va produce începând cu 2018 va avea și o versiune plug-in hybrid. Compania va trimite pe piață și un diesel PHEV, iar șefii speră că acesta va deveni o mașină revoluționară. Sub-brand-ul EQ este, de asemenea, în dezvoltare și va vedea lumina zilei în curând, integrand toate vehiculele electrice construite de Mercedes, dar și produsele și serviciile conexe puse la dispoziția clienților.

Comentati?

Your email address will not be published.