Urban eTruck: Primul camion electric de la Mercedes

,
1.52K 0

Urban eTruck este primul camion electric pentru transporturi de mare capacitate construit de Mercedes-Benz. Acesta asigură o autonomie de până la 200 de kilometri și o sarcină comparabilă cu aceea a unui vehicul cu propulsie diesel.

Camionul revoluționar nu este doar prima incursiune a celor de la Mercedes pe piața camioanelor electrice, dar și primul camion electric din lume cu o masă totală admisă de 26 de tone.

Din punct de vedere tehnic, Mercedes-Benz Urban eTruck are la bază un camion Mercedes-Benz cu trei punți. În plus, însă, dezvoltatorii de la Daimler Trucks au modificat complet conceptul trenului de rulare: întregul tren convențional a fost înlocuit de o nouă punte spate electrică, cu motoare electrice montate în dreptul roților – aceasta fiind derivată din puntea spate dezvoltată pentru autobuzul hibrid Mercedes-Benz Citaro.

Puterea este furnizată de un ansamblu alcătuit din trei module de baterii litiu-ion. Autonomia de până la 200 km este suficientă pentru o acoperirea unei rute tipice de livrare. Grație conceptului integrat care are la bază motoare adiacente butucilor roților, bateriile se află într-o zonă rezistentă la impact, în interiorul cadrului.

Urban eTruck

Din moment ce Comisia Europeană favorizează ideea creșterii masei totale admise a camioanelor cu trenuri de rulare alternative, cu până la o tonă, acest lucru va nivela, mai mult sau mai puțin, surplusul de greutate adus de trenul electric. Masa totală admisă a vehiculului Urban eTruck va crește astfel de la 25 la 26 de tone, ceea ce va reduce greutatea adițională inițială cu 700 kg, în comparație cu un camion propulsat de un motor pe combustie internă.

Daimler Trucks plănuiește lansarea pe piață a tehnologiei la începutul deceniului următor.

Comentati?

Your email address will not be published.