Lewis Hamilton este din nou campion mondial în Formula 1!

Formula 1
,
1.26K 0

Lewis Hamilton este campionul Formulei 1. Britanicul a obținut cel de-al doilea titlu pentru Mercedes AMG PETRONAS și al treilea din carieră după ce s-a impus în Marele Premiu al Statelor Unite de la Austin, Texas. La boxe, membrii echipei au deschis sticlele de șampanie chiar înainte ca el să coboare din monopost!

Lewis Hamilton devine cel de-al zecelea pilot care să câștige trei sau mai multe titluri mondiale și primul britanic care și-a apărat cu succes coroana.

“Este de-a dreptul copleșitor. Îmi amintesc primul meu titlu national, când tot drumul spre casă, eu și tata am cântat ‘We Are the Champions’. Mă gândesc și la cât de multe sacrificii am făcut”, a spus Hamilton copleșit de bucurie.

World champion 6

Luînd startul de pe prima poziție pe grilă, Nico Rosberg spera să și termine primul. Dar a fost acroșat chiar de colegul Lewis Hamilton în primul viraj. Ambele monoposturi Red Bull Racing l-au depășit și Rosberg s- văzut aruncat tocmai în poziția a patra. Pe parcursul următoarelor tururi, Lewis Hamilton a făcut ce știe el mai bine: a condus pe circuit! Dar pilotul german a reușit să recupereze și, din momentul în care a ajuns în urma lui Hamilton, a fost doar o cursă unu la unu, atât pe circuit, cât și la boxe.

Cea de-a doua sesiune de calificări fusese amânată până cu trei ore înaintea cursei în sine, așa că în Texas, nu a fost deloc o misiune ușoară pentru mașinile încălțate cu anvelope intermediare. Monoposturile au înotat, pur și simplu, pe circuitul parțial inundat după ce zona a fost lovită de uraganul Patricia.

World champion rain

“Toată cursa m-am gândit: titlul mondial este pe aici pe undeva. Era atât de aproape încât parcă îi simțeam mirosul. Nu a fost niciun moment în care să am dubii că îl voi câștiga”, a spus campionul mondial, fericit că l-a și egalat pe idolul său Ayrton Senna la numărul de titluri.

Dar echipa deja își dorește mai mult: “Nu am nicio îndoială că Hamilton mai are resurse. Nu am fost niciodată până acum într-o situație atât de confortabilă încât doar să stau și să mă bucur de curse ca un simplu suporter”, declară Toto Wolf, șeful diviziei de motorsport de la Mercedes-Benz, cu trei curse înainte de finalul sezonului de Formula 1.

Americanii l-au adus pe Elton John tocmai din Anglia ca să-l felicite și să-l intervieveze pe conaționalul său campion mondial.

Elton John

Titlul mondial obținut de Hamilton vine la două săptămâni după ce Mercedes AMG PETRONAS a obținut titlul la constructori.

 

Comentati?

Your email address will not be published.