Mercedes-Benz va părăsi F1 dacă se revine la motoarele V8

Formula 1
,
1.38K 0

Mercedes-Benz a anunțat recent că va părăsi Formula 1 dacă actualele intenții de a reînvia vechile motoare V8 vor fi puse în practică.

Niki Lauda, fost campion mondial de Formula 1 și chairman al Mercedes-AMG Petronas, a declarat Global Motorsport Media că ”daca vor reveni motoarele V8, Mercedes va pleca cu siguranță”. Legenda Formulei 1 a avertizat, astfel, asupra consecințelor drastice care vor urma, dacă se ia decizia revenirii la fostele motoare V8.

Declarația lui Niki Lauda vine ca un răspuns la afirmația președintelui Formulei 1, Bernie Ecclestone, care a declarat în urmă cu o săptămână pentru Sky television că regulile trebuie schimbate și că ”vom renunța la aceste motoare (V6). Acestea nu sunt potrivite pentru Formula 1.”

SNE18564

Fanii, promoterii curselor și alte echipe sunt, de asemenea, împotriva folosirii noilor motoare V6. Fanii duc dorul soundului motoarelor aspirate V8, care au devenit într-un fel sinonime cu motorsportul.

Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a spus că ”nimănui nu-i convine să dea înapoi, dar câteodată trebuie realizezi când ceva nu merge bine”. Mai mult decât atât, Lotus a descoperit că noile motoare sunt mult mai scumpe în ceea ce privește întreținerea și construcția lor. ”Niciunul dintre noi nu a dorit astfel de motoare. Am fost forțați să le acceptăm”, a mai spus președintele Lotus, Gerard Lopez.

Pe de altă parte, Mercedes a primit avertismente din partea Ferarri, Renault și Honda, iar dacă producătorul cu sediul în Stuttgart va continua să refuze, se vor face presiuni pentru deschiderea totală pentru dezvoltarea motoarelor în 2016, cu voturi din partea majorității. În acest fel, costurile vor crește foarte mult, ceea ce înseamnă că mai multe echipe vor părăsi Formula 1.

Comentati?

Your email address will not be published.