FURIOS & IUTE: Mercedes-AMG GT R primește 570 CP – primele imagini oficiale

,
1.25K 0

Mercedes-AMG GT R, versiunea stradală a spectaculosului Mercedes-AMG GT3, a fost dezvăluită în premieră înaintea debutului său oficial, care va avea loc în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Iată primele imagini și informații.

Deci de ce GT R și nu GT3? Răspunsul este simplu. Denumirea GT R a fost aleasă în detrimentul celei de GT3 folosite de mașina de curse, pentru că titulatura “GT3” este marcă înregistrată de Porsche pentru vehiculele sale de serie – nemții au câștigat recent și bătălia legală cu aceeași temă, împotriva celor de la Aston Martin.

Mercedes-AMG-GT-R-2016-cRelația de rudenie cu super mașina de curse GT3 este imprimată adânc în design, GT R prezentînd cu pachet aerodinamic modernizat, cu un eleron fix de mari dimensiuni, un difuzor și țevi de evacuare poziționate central. Sigur, aceste elemente nu sunt la fel de proeminente ca la GT3, dar asemănările sunt evidente. Acest lucru este valabil și în partea din față, acolo unde GT R arată un șorț modificat cu prize mai mari de aer și cu flapsuri, o capotă mai agresivă și așa-zisa grilă Panamericana, preluată direct de la mașina de curse.

Sub capotă, motorul V8 de 6,3 litri natural aspirat va fi înlăturat în favoarea unității V8 de 4,0 litri, care se regăsește la Mercedes-AMG GT. Puterea va crește, evident, în mod semnificativ. Mercedes va scoate cel puțin 570 CP și un cuplu de 750 Nm de la motorul biturbo AMG, spre deosebire de cei 510 CP de la GT S. Această putere este mai mult decât suficientă pentru a face mașina să gonească de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde și să atingă o viteză maximă de 200 mph (320 km/h).

Mercedes-AMG-GT-R-3-1

Premieră la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Așteptat să fie complet reconfigurat, Mercedes-AMG GT R va primi o suspensie modificată, frâne de dimensiuni mai mari și noi jante din aliaj, cu anvelope mai late și frâne ceramice oferite standard. Greutatea modelului Mercedes-AMG GT-R coboară până la 1600 kg, grație prezenței exclusive a acoperișului din carbon.

La interior, totul va fi modelat în așa fel încât să aibă o înfățișare mai sportivă: scaune tipice mașinilor de curse, finisaje din fibră de carbon și logo-urile și emblemele special GT R. Premiera bolidului Mercedes-AMG GT-R va avea loc pe 24 iunie, la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Debutul comercial este programat pentru 2017.

Comentati?

Your email address will not be published.