Faruri emblematice – Cristale Swavorski și “priviri” duble

,
2.31K 0

Ce ne atrage la faruri de ne face să ne holbăm uneori în ele ca în ochii persoanei iubite? Ce este în faruri de îi face pe alții să se dea la o parte când le văd în retrovizoare? Poate sunt cristale Swarovski, așa ca la S-Class Coupe? Sau au farmecul irezistibil din “privirea” atentă, dublă, a BMW-urilor? Haideți să trecem în revistă farurile care sunt cel mai ușor de identificat acum pe șosea.

Mercedes-Benz S-Class Coupe

Faruri cu cristale Swarovski? Ce comoară! Mercedes-Benz S-Class Coupe este, într-adevăr, o comoară. Probabil că specialiștii în design de la Mercedes-Benz s-au gândit că bijuteriile vor atrage, cu siguranță, atenție, așa că au umplut blocurile de lumini cu elemente strălucitoare.

Mercedes-Benz S-Class Coupe Swarovski

Farurile LED sunt disponibile optional pentru modelele S550, S63 și S65, începând cu 2014, când compania cu stea în frunte a semnat un parteneriat cu brand-ul de bijuterii.

Mercedes-Benz S-Class Coupe Swarovski

47 de cristale sunt integrate în faruri, suficient pentru a face din ele cu colier, o brățară și câteva inele. 17 cristale cu forme angulare sunt amplasate ca faruri de poziție, în timp ce 30 cu formă rotundă sunt poziționate pe post de semnalizatoare.

Porsche

Farurile Porsche în patru puncte sunt, de asemenea, o imagine de reținut. Configurația cu modul central înconjurat de patru spoturi LED a fost, inițial, disponibilă la modelele turbo de top.

Porsche

Farurile emblematice pot fi acum cuplate cu funcții de înaltă tehnologie ca Porsche Dynamic Lights System (PDLS) Plus și High Beam Assistant, acesta din urmă reducând sau crescând intensitatea luminii în funcție de traficul din sens opus.

 

BMW

Ochii BMW-urilor sunt irezistbili. Farurile duble circulare, disponibile încă din 1968, le oferă vehiculelor, așa cum spune producătorul bavarez, “o privire concentrată la drum”. Adaptive Headlights și High Beam Assistant sunt funcții asigurate de configurația inovatoare.

BMW X1 faruri

Îndepărtându-se un pic de tradiția companiei, BMW a montat Laserlights la futuristul i8 și Concept Iconic Lights cu tehnologie OLED la M4.

 

Acura

Acura a trimis pe șosele farurile Jewel Eye (Ochi de bijuterie) în 2013, modelele RLX și MDX fiind cele care au deschis drumul. La ora actuală, design-ul prețios distinctiv este standard în cadrul gamei de modele Acura.

Acura NSX

Alcătuite din cinci LED-uri cubice cu aspect de bijuterie (NSX a primit cu generozitate șase), farurile oferă o reinterpretare a luminii naturale și, evident, au o durată de viață mai lungă în comparație cu luminile convenționale.

 

McLaren

Performanța și design-ul agresiv sunt representative pentru modelele McLaren. Logo-ul care care și-a făcut apariția la sfârșitul anilor ’90, este o redare a vârtejurilor provocate de eleronul spate al hypercar-urilor McLaren.

mclaren-570-gt-04

Șeful departamentului de design, Rob Melville, a declarat că forma farurilor imită această idee și asigură un flux de aer superior. Chiar dacă nu sunt deschizători de drumuri, bolizii McLaren atrag, cu siguranță, atenția pe șosele!

Comentati?

Your email address will not be published.