Cum să furi 8 limuzine S-Class și să scapi basma curată

,
1.07K 0

Un furt internațional de mașini a avut loc în Africa, unde 8 limuzine Mercedes-Benz S-Class au fost trecute granița în containere, din Sudan în Kenya, fără să trezească suspiciuni la vamă. Vehiculele au plăcuțe de înamtriculare sudaneze, iar autoritățile investighează două piste: fie se aflau în tranzit către o altă țară, fie au fost furate din Sudanul de Sud special pentru persoane din Kenya.

Autoritățile locale colaborează cu cele sudaneze pentru a stabili cine este proprietarul mașinilor, dar și motivul pentru care acestea au ajuns în Kenya. Cele opt limuzine Mercedes-Benz S350 au fost interceptate de către poliție în momentul în care erau descărcate din containere într-o zonă rău famată din Nairobi.

Doi sudanezi și un kenyan, care inițial au refuzat să coopereze, susțin acum că mașinile se află în proprietatea guvernului din Sudanul de Sud și că mașinile au fost toate aduse în Kenya pentru service.

Limuzinele au fost descărcate din camioanele cu care au fost transporate, de către oameni ai poliției locale și au fost duse la secție pentru investigații. Șoferii camioanelor care le-au transport au fost initial reținuți. Aproximativ 10 persoane implicate au fost arestate, dar eliberate în scurt timp, în mod misterios, iar pașapoartele le-au fost returnate.

Se pare că mașinile aparțin, într-adevăr Guvernului din Sudanul de Sud, dar motivul pentru care au fost trecute granița este încă un mister. Cei implicați susțin că au fost aduse în Kenya pentru reparații, dar nu există acte doveditoare. Autoritățile locale au mâinile legate, pentru că mulți cei care au decis transportul de mașini peste graniță beneficiază de imunitate diplomatică.

Sursă: The Star.co.ke.

Comentati?

Your email address will not be published.