LG și Mercedes-Benz vor colabora pentru vehicule autonome

Vehicule Autonome
,
1.62K 0

 LG Electronics Inc. a anunțat încheierea unui parteneriat cu Mercedes-Benz, producătorul german de mașini de lux, pentru fabricarea unor componente esențiale pentru viitoarele mașini autonome.

Cele două companii vor dezvolta sisteme de camere și senzori pentru mașinile autonome produse de Mercedes-Benz, care vor permite șoferului să transfere anumite sarcini vehiculului autonom inteligent. LG Electronics, compania sud-coreeană ce se află printre cei mai mari producători globali de electronice și telefoane mobile, a acceptat propunerea venită din partea Mercedes-Benz de a fabrica un sistem de camere și senzori pentru vehicule autonome. Aceast sistem de camere este o parte esențială a oricărui vehicul autonom, întrucât acționează ca un ochi al mașinii ce detectează orice fel de mișcare din fața mașinii, neobservată de către șofer, plus atenționarea pentru orice tip de pericol.

LG_LOGO1Woo-jong Lee, președinte și CEO al LG Vehicle Components Company a spus că „Mercedes-Benz este partenerul ideal pentru LG, întrucât reprezentații ambelor companii sunt de părere că tehnologiile ADAS pot îmbunătăți și chiar ușura viața de zi cu zi a consumatorilor. Întrucât autovehiculele evoluează treptat de la sistemul mecanic la cel electronic, experiența LG va contribui la dezvoltarea industriei auto.”

Mai mult decât atât, un oficial Mercedes-Benz a declarat că tehnologia de vârf LG va ajuta la crearea componentelor Mercedes-Benz. Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că sistemul poate opri mașina dacă acesta este cuplat la frânele vehiculului.

Colaborarea dintre Mercedes-Benz și LG Electronics le va asigura poziția de top în segmentul mașinilor autonome, care ar putea reprezenta viitorul industriei auto.

Industria electronicelor și cea auto colaborează, iar acest „mariaj” va duce la crearea unor adevărate opere de artă demne de automobilele de lux. Mercedes-Benz a autorizat deja folosirea unor părți ale tehnologiei 6D Vision, ca urmare a parteneriatului. În schimb, LG va integra sistemele de home entertainment și serviciile de comunicare mobile în componentele auto.

 

Comentati?

Your email address will not be published.