Clasa G se dă mare cu el – Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC în offroad în Albania

,
1.85K 0

Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC face familia G să fie mândră de el. Echipa Mercedes-Benz a dus uriașul SUV cu o prezență impunătoare tocmai în Albania, pentru a arăta ce poate această mașină odată ce iese de pe asfalt.

În munții care ating altitudini de 2.700 d emetri, Mercedes-Benz GLE se ia la trântă cu stâncile și pietrișul, iar noroiul și chiar o albie de râu fac parte, de asemenea, din peisajul în care nu poți contacta lumea civilizată nici măcar pe internet. Pur și simplu, nu există semnal.

Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC (7)

Bavarezul Gunther Holzmann este ghidul în offroad în valea râului Shushice din sudul Albaniei, un loc considerat pe cât de sălbatic, pe atât de frumos, o rută departe de drumurile asfaltate.

Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC (4)“Marea și munții, micuțele sate tradiționale și ospitalitatea oamenilor – aceasta sunt lucrurile care mă atrag în acest loc” spune Holzmann, la scurt timp după ce își începe călătoria.

Poate că 10 ore par multe pentru a străbate 80 de kilometric. Dar indiferent de ce experiență ai în offroad, trebuie ăs faci totul cu încetinitorul, altfel, orice eroare te-ar putea arunca de pe stâncă. Trebuie să simți momentul potrivit pentru a vira, trebuie să știi când să apeși pedala de frână și când să accelerezi. Pe astfel de drumuri, rularea trebuie făcută cu precizia unui chirurg în sala de operații.

O pantă cu o înclinare de 38% are nevoie de tot ajutorul oferit de sistemele automate de asistență la coborâre. Între o piatră și următoarea, nu există loc pentru greșeli.

Înainte de traversarea unei albii de râu cu o lățime de 6,3 metri și o adâncinme de 78 de centimetri, trebuie să te asiguri că ajungi pe malul celălalt. Ai nevoie nu numai de experiență, ci și de vigilență maximă. Și de un Mercedes-Benz GLE cu tracțiune integrală.

Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC (3)

Sistemul de suspensie va compensa orice tentativă a drumului extrem de denivelat de a distruge confortul. Dar de când rularea în offroad a deveni confortabilă? Poate de când șoferul are posibilitatea să ridice mașina cu 6 centimetri? “Acest vehicul are o suspensie extraordinară, face parte dintr-o clasă pe care singur a inițiat-o. Este, pur și simplu, imperturbabil”, spune expertul în offroad.

Pentru mai multe despre asemenea locuri din Albania, în care poți ajunge doar pe jos, călare sau cu un vehicul cu tracțiune integrală cum ar fi Mercedes-Benz 500 e 4MATIC, vă invităm pe site-ul Mercedes-Benz.

Comentati?

Your email address will not be published.