Bentley Bentayga spionat din nou. Urmează răspunsul Mercedes-Maybach

,
1.58K 0

Prima incursiune Bentley în segmentul SUV se numește Bentayga și a fost spionat din nou, de data aceasta în faza finală de testare. Replica Mercedes-Maybach este deja pe drum.

Viitorul 4×4 va fi dezvăluit în această toamnă și va fi comercializat începând cu anul viitor. Numele exotic al modelului își are originea în denumirea unui vârf muntos din insulele Canare denumit Roque Bentayga.

Primul SUV de serie al celor de la Bentley va fi disponibil în variantele V8, W12 și plug-in hybrid. Unitatea W12 va propulsa modelul Bentley Bentayga la o viteză maximă de 300 km/h, primind astfel titlul de cel mai rapid SUV din lume. Între timp, versiunea hybrid va încerca să câștige inimile fanilor ecologiști, având o autonomie maximă de 30 de mile (48km).

Este de asteptat ca Bentayga să devină cel mai bine vândut model al celor de la Bentley, cu o cotă de piață semnificativă în țări precum China și Statele Unite, unde segmentul SUV-urilor crește de trei ori mai rapid decât întreaga piață. Wolfgang Dürheimer, CEO Bentley, estimează că vânzările anuale în segmentul SUV-urilor de lux vor depăși target-ul de 3000 de unități.

Așa cum era de așteptat, Mercedes-Benz a pregătit deja un răspuns pe măsura SUV-ului Bentley. Noul model va fi poziționat drept adversar direct pentru Bentayga și va deveni cel de-al treilea membru al înfloritoarei divizii de lux a Mercedes-Benz, Mercedes-Maybach. Bazat pe viitorul Mercedes-Benz GLS, SUV-ul va răspunde cererilor tot mai mari de modele 4×4 din piețele din Asia și din Orientul Mijlociu.

Ideea de a adăuga un SUV secundar în gama Mercedes-Maybach a fost deja confirmată de Martin Hulder, project manager pentru gama S-Class, „Vom produce mai multe modele Maybach, dar nu pentru toate vehiculele. Fiecare model Maybach trebuie să aibă un rost, nu este vorba doar de a pune sigla pe o mașină,” a spus Hulder la începutul acestui an.

Imagini: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.