Mercedes G-Code anticipează viitorul Mercedes X-Class

Mercedes X-Class
,
1.53K 0

împotriva lui Mini Countryman și a viitorului Audi Q1, Mercedes-Benz pregătește un crossover de clasă mică, despre care se zvonește că va fi denumit X-Class și va fi bazat pe Renault Captur.

BMW are Mini Countryman și Paceman bazate pe prima generație Mini, în vreme ce Audi va lansa primul crossover de clasă mică, Q1, în 2016.

Și Mercedes-Benz nu vrea să rămână în urmă, așa cum s-a întâmplat cu GLK și cu viitorul MLC, modele ce au fost deja lansate, respectiv vor fi lansate la 6 ani dupa X3 și X6.

 Inițial, Mercedes-Benz a considerat că un SUV de clasă mică s-ar potrivit mult mai bine brandului smart. Însă, brandul smart nu beneficiază de puterea brandului Mercedes-Benz, și, mai mult decât atât, brandul smart este sinonim cu tracțiunea spate și motorul poziționat în spatele mașinii. Modelul precedent smart forfour cu tracțiune față și motor poziționat în față nu a fost un succes.

Pe lângă aceste controverse, avem și declarația președintelui Daimler, Dieter Zetsche.

Cât privește brandul Smart, președintele Daimler a exclus orice extindere după modelul gamei Mini sau a lui Fiat 500, întrucât dezvoltarea brandului smart va veni mai mult din implicarea în mobilitatea urbană și a noului concept de închiriere car sharing.

Luând în calcul toate aceste aspecte, Daimler va folosi brandul Mercedes-Benz pentru a lansa un SUV de clasă mică.

Reducerea dimensiunilor este vitală în zilele noastre. Audi a anunțat deja, în mod oficial, lansarea modelului Q1 în 2016. Grupul VW nu are niciun SUV în clasa mică, iar modelul Q1 se va potrivi perfect între viitorul VW Taigun și Audi Q3. Neoficial, Audi plănuiește, de asemenea, un SUV coupe denumit Q2. Atât Q1, cât și Q2 vor fi disponibile cu tracțiune față și versiunile  mai puternice vor avea opțional tracțiune integrală.

De asemenea, Audi plănuiește și o versiune Plug-In Hybrid pentru Q1, cu un consum de carburant de 1,5l/100 km.

Pe de altă parte, BMW plănuiește nu mai puțin de 10 versiuni diferite pentru noua generație Mini, bazată pe noua platformă cu tracțiune față. Viitorul Countryman va dispune de noua generație de motoare cu 3 și 4 cilindri.

Mercedes-Benz X-Class va fi rivalul viitorului Mini Countryman și a lui Audi Q1

Mercedes-Benz va coopera cu Renault pentru dezvoltarea unui crossover de clasă mică poziționat sub actualul model compact GLA. Zvonurile vorbesc despre numele de X-Class, dar după noua strategie de denumire a modelelor, nimic nu mai este sigur.

Este clar faptul că Mercedes-Benz va coopera cu Renault, care ar putea oferi platforma modelului Captur. Cu toate acestea, Mercedes-Benz nu va repeta greșeala din cazul Citan/Kangoo. Viitorul model X-Class, indiferent ce nume va purta, va beneficia de o structură de rezistență diferită și un interior complet diferit. Designul va fi 100% Mercedes-Benz, iar conceptul G-Code a oferit o privire rapidă asupra viitorului SUV de clasă mică de la Mercedes-Benz. Câteva motoare vor proveni de la Renault, dar așa cum a fost cazul și motorului 1.5 dCi preluat de la Renault pentru gama compactă Clasa A și Clasa B, acestea vor fi modificate de Mercedes-Benz conform standardelor sale.

În comparație cu Audi, Mercedes-Benz nu are în plan o versiune SUV coupe sau unele cu tracțiune integrală.  Renault Captur nu oferă nici opțional tracțiune integrală, iar dezvoltarea unui sistem de tracțiune integrală pentru acest model este prea scumpă

Așa cum este cazul și modelului Audi Q1, Mercedes-Benz X-Class va avea un preț de pornire sub 20.000 de euro. Se estimează că X-Class se va lansa în 2018.

Comentati?

Your email address will not be published.