Mini Countryman pune ochii pe GLA – cele mai recente fotografii spion

,
1.4K 0

Mini Countryman nu și-a făcut niciodată apariția pe radarul celor de la Mercedes. Asta până acum. Începînd cu noua generație, care va debuta anul viitor, britanicii plănuiesc să treacă la nivelul următor și să arunce mănușa GLA-ului de success.

Cele mai recente fotografii spion arată că noul model va adopta o formă mai dură, mai pătrățoasă. Toate acestea în timp ce va păstra însă, forma clasică MINI și, bineînțeles, elementele specifice. Din punct de vedere tehnic, noul crossover MINI va folosi platforma universală UKL, aceeași structură regăsită și la BMW Seria 2 Active Tourer și la noul X1. Așadar, în esență, viitorul Mini Countryman este, de fapt, un BMW X1 deghizat. De aici, asocierea cu GLA.

Tracțiunea față va fi dotare standard, noul sistem ALL4 cu tracțiune integrală fiind oferit opțional. Versiunile de top, incluzînd aici Cooper S, ar trebui însă, să vină standard cu tracțiune 4×4. Gama de motorizare nu este nici pe departe o surpriză, motoarele de 1,5 litri care și-au făcut debutul la modelele anterioare MINI fiind în prim plan, iar motorul turbo de 2 litri, cu 4 cilindri, fiind rezervat versiunii Cooper S. Noua transmisie automată cu opt trepte, Aisin, va fi, de asemenea, disponibilă.

Spy-Photo Mini

Și siguranța va fi o prioritate, MINI venind cu o listă întreagă de funcții de siguranță și de confort, cum ar fi proiectarea informațiilor pe parbriz, sistem de avertizare în caz de coliziune și la apariția pietonilor, dar și un sistem de informare în privința vitezei limită.

Pentru că gama Mini va fi limitată la numai cinci modele, noul Countryman ar trebui să fie cel de-al patrulea membru al familiei. I se va alătura actualului MINI Cooper (3 și 5 uși), lui Clubman, care își va face apariția în curînd, și posibil unei noi mașini sport și unui roadster (conceptul Superleggera), care vor înlocui versiunile Coupe și Roadster.

Sursă foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.