TEST VIDEO. Mercedes-AMG C 63 AMG condus de Autocar

,
1.44K 0

Racheta Mercedes-AMG C 63 AMG a fost testată de revista Autocar. Britanicii ne împărtășesc părerile despre atotputernicul sedan, prin intermediul unui clip.

Puterea vine de la același motor V8 pe benzină cu două turbocompresoare și injecție directă, de 4.0 litri, prezent şi pe GT, dar cu baie de ulei uscată. Dezvoltă 476 CP la 5500rpm și un cuplu de 650 Nm la 1750rpm. Resursele sunt trimise la roțile din spate printr-o cutie automată AMG Speedshift în șapte trepte, cu dublu ambreiaj şi cinci setări diferite – C (eficiență controlată), M (manual), S (sport), S+ (sport plus) și, exclusiv pentru C63 S, R (race). Versiunea standard C63 primește un diferențial autoblocant mecanic, în timp ce versiunea C63 S primește unul electronic.

C63-ul S condus de cei de la Autocar are parte de și mai multă putere. Capabilă să dezvolte 510 CP la 5500rpm și 700 Nm ft la 1750rpm, “inima” sa prezintă și un plus de presiune turbo. Prin comparație, cea mai recentă limuzină BMW M3 dezvoltă 425 CP.

Dar în realitate funcționează toată această magie? Răspunsul este da. Motorul unui C63 AMG S este minunat de precis și energic atunci când apeşi pedala de acceleraţie cu hotărâre și îl duci până la linia roșie, la 7000rpm. Oferă un răspuns excelent și o senzație consistentă de performanță la turație medie, înzestrînd C63 S cu un set de reprize rapide și cu abilitatea de a rula la viteze mari fără efort. Totuși, partea cea mai bună este sunetul pe care îl face C63 S.

Dar nu avem parte numai de vești bune. Cutia cu șapte trepte este calmă la solicitări medii, dar acțiunea sa de a schimba nu are viteza desăvârșită și nici îndemânarea potrivită pentru a-i face dreptate noului V8 când i se cere să raportul de schimb la turații mari pe modul manual.

Pe de altă parte, direcția electro-mecanică primește propriul său raport unic 14.1:1, este echilibrată impecabil și oferă un feeling excepțional.

Suspensia standard de la C-Class a fost recalibrată pe circuitul de la Nürburgring, primind un sistem standard de amortizare adaptivă, un ecartament mai lat, arcuri și amortizoare mai rigide, bare stabilizatoare şi bucșe modificate, respectiv o reducere a gărzii la sol de 25 mm. C 63 adusce un nou nivel de agilitate, o manevrabilitate excepțională și caracteristici ideale la rulare – toate acestea transformînd-ul într-un automobil mai convingător decât a fost vreodată, atât pe drum, cât și pe circuit.

Mercedes-AMG C63 S reprezintă un progres real. Este clar că a devenit o mașină mai captivantă decât predecesorii săi și poate, mai mult ca niciodată, mașina pe care ai alege-o în defavoarea unui BMW M3.

Comentati?

Your email address will not be published.