Mercedes-Benz live de la Salonul Auto de la New York (NYIAS)

,
2.26K 0

Mercedes-Benz, inventatorul SUV-ului premium, prezintă publicului noile Mercedes-Benz GLE facelift și Mercedes-AMG GLE 63. Urmașii Clasei M vor împărți aceeași scenă la Salonul Auto Internațional de la New York (NYIAS) 2015.

În paralel, noul smart fortwo sărbătorește debutul vânzărilor în Statele Unite, în timp ce Mercedes-Benz continuă să-și intensifice ofensiva SUV cu lansarea pe piața americană a modelului Mercedes-AMG G 65, cel mai puternic vehicul de off-road din lume.

SUV-ul ultra modern de mari dimensiuni Mercedes-Benz GLE combină confortul pe drum și în off-road cu versatilitatea și robustețea specifică SUV-urilor Mercedes. Noul SUV premium se potrivește perfect timpurilor noastre grație, în parte, și tehnologiei sale inovatoare.

O putere a sistemului de 325 kW (442 CP) la GLE 500 e 4MATIC garantează o performanță amețitoare – cu emisii CO2 de doar 78 g/km (3.3 l/100 km). Versiunea hibrid poate rula până la 30 de kilomeri cu emisii zero.

nyias-gle-3

Noul model de bază GLE de pe piața americană este GLE 250 d. Motorul diesel cu 4 cilindri și 150 kW (204 CP) oferă o performanță rafinată în ceea ce privește consumul de combustibil, nemaîntâlnită în acest segment. Noul GLE 250 d este primul vehicul SUV de serie, de dimensiuni mari, cu tren de rulare conventional, care să emită 140 g de CO2 (5.4 l/100 km). În cadrul întregii game de motorizare, cifrele de consum de combustibil și emisii CO2 ale GLE-ului se reduc cu până la 17% față de cele ale predecesorului său.

nyas-2015-gle-3

Motorul biturbo V8 de 5.5 litri de la Mercedes-AMG GLE 63 este mai puternic ca niciodată și este disponibil în două versiuni de putere, fie cu 410 kW (557 CP), fie ca model S, cu 430 kW (585 CP).

nyias-gle-4

Șasiul a fost complet reconfigurat pentru mai multă agilitate, GLE fiind dotat standard cu sistemul ACTIVE CURVE pentru reducerea ruliului. Capacitatea de reacție a motorului și timpii de schimbare a treptelor sunt acum mai sportive, subliniind motto-ul AMG, Driving Performance.

mercedes-nyias-5

Cel mai puternic SUV din lume

Mercedes-AMG G 65, cel mai puternic SUV din lume, va fi disponibil pentru prima oară pe piața americană. Motorul biturbo V12 de 6.0 litri va dezvolta 463 kW (630 CP) și va livra un cuplu uluitor de 1,000 Nm (738 lb-ft). G 65 are nevoie de numai 5.3 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, avînd o viteză maximă limitată la 230 km/h.

Cea mai mică mașină, smart, traversează oceanul

Noul smart fortwo își face o intrare impresionantă la New York. Automobilul cu două locuri, agil și confortabil, ajunge pe piață cu cel mai mic unghi de bracaj (6.95 m / 22.80 ft), o echipare de siguranță de top, 89 CP pentru versiunea cu motorizarea cea mai puternică din SUA, noua transmisie twinamic DCT cu dublu ambreiaj și elemente de conectivitate de ultimă oră. Suma tuturor acestor dotări o transformă în noua mașină potrivită în orice condiții de mobilitate urbană.

mercedes-nyias

“Cu numeroasele sale dotări, noul smart a avut deja un debut extraordinar în Europa și abia așteptăm să-l aducem pe străzile din această țară grozavă și din acest super oraș”, spune șeful smart, Dr. Annette Winkler, vorbind despre lansarea pe piața americană. Punctele forte fundamentale ale smart-ului fortwo – menevrabilitatea, siguranța, eficiența – sunt deja pe buzele autorităților din New York. Poliția de la New York (NYPD) îl testează pe predecesorul noului fortwo, ca să vadă dacă este potrivit ca vehicul de patrulare pe străzile din Big Apple.

Comentati?

Your email address will not be published.