Acesta este Mercedes-AMG GLC 43 Coupé – Inconfundabil

,
2.15K 0

Noul Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé tocmai a văzut lumina zilei. SUV-ul coupe vine cu design-ul său inconfundabil, fuziunea de ultimă oră între caracterul sportiv și eleganță, o combinație care îl transformă într-o mașină ultra-performantă pur-sânge.

Propulsat de motorul V6 de 3,0 litri, care dezvoltă 367 CP și un cuplu maxim de 520 Nm, Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé aleargă de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, în drumul său spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h.

Noul GLC 43 4MATIC Coupé este dotat cu transmisia automată 9G-TRONIC, reconfigurată pentru a asigura o experiență dinamică mai intensă. Inginerii AMG au reușit să reducă timpii între schimburile efecutate de transmisia cu 9 trepte prin intermediul unui soft dedicat.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé (1)

Modul “Manual” poate fi activat prin apăsarea unui buton aflat în consola centrală. Schimburile între trepte au la bază modul de transmisie selectat, cel aflat la volan putînd să folosească padelele poziționate pe volan, o dotare standard la GLC 43 Coupe.

Pentru un plus de agilitate, pentru un comportament neutru în viraje și pentru o tracțiune îmbuntățită chiar și la viteze mari, dezvoltatorii de la Affalterbach au realizat o suspensie sport dedicată, care are la bază sistemul de suspensie pneumatică AIR BODY CONTROL.

Cu suspensia AIR BODY CONTROL, GLC 43 4MATIC Coupé nu se pierde cu firea nici în off-road, petru că garda la sol a vehiculului poate fi mărită prin apăsarea unui buton, chiar și când acesta se află în mișcare. SUV-ul Coupe prezintă un unghi de atac de 19,8 grade și un unghi de degajare de 20,8 grade.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé

Sistemul de tracțiune integrală oferit standard AMG Performance 4MATIC vine cu o distribuție a cuplului orientată către spate (31% către puntea din față și 69% către puntea din spate), oferind o dinamică și o accelerație laterală superioare, dar și o tracțiune îmbunătățită.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé (14)Personalitatea SUV-ului Coupé poate fi modificată în funcție de preferințe, trecînd de la modul Eco la Comfort, Sport, Sport Plus sau la Individual. Un singur gest al celui aflat la volan modifică reacția motorului, a transmisiei, a suspensiei și a direcției.

Modurile de transmisie DYNAMIC SELECT “Sport” și “Sport Plus” sunt configurate și mai clar, pentru o dinamică superioară față de cea a modelelor standard. Modul “Eco” asigură un plus de eficiență și reduce consumul cu ajutorul funcțiilor ECO start/stop și “gliding”: atunci când șoferul ridică piciorul de pe accelerație într-o arie de viteză între 60 și 160 km/h, ambreiajul este dezactivat, iar motorul este decuplat de la trenul de rulare.

Sisteme de asistență ca Active Brake Assist, Crosswind Assist, Headlamp Assist, ATTENTION ASSIST sau ESP® Curve Dynamic Assist amplifică nivelul de siguranță la bord, toate acestea fiind oferite standard. Sisteme adiționale pot fi adăugate pentru un plus de confort și siguranță.

Inconfundabil

O grilă de tip diamant cu inserții cromate și o lamelă neagră cu inserții lucioase, dar și logo-ul AMG individualizează imaginea frontală a SUV-ului Coupe.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé (2)Spre deosebire de modelul standard, GLC 43 4MATIC vine cu linii care îi subliniază silueta tipică de coupe. Umerii lați scot în evidență proporțiile robuste. Partea posterioară subliniază caracterul sportiv al vehiculului, la fel ca și țevile de evacuare cromate și liniile care amintesc de imaginea adusă în prim plan de S-Class Coupé.

GLC rulează pe jante AMG din aliaj ușor, de 19 inchi, cu 5 spițe, îmbrăcate în anvelope cu dimensiunile 235/55 R 19 pe puntea din față și 255/50 R 19 pe puntea din spate. Alte combinații și dimensiuni până la 21 de inchi, dar și jante cu design diferit, sunt disponibile opțional.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé (5)

Interior-ul SUV-ului Coupe este individualizat de contraste, prezentînd o combinație de roșu și negru. Volanul sport multifuncțional prezintă o bază aplatizată și este, de asemenea, îmbrăcat în piele neagră, are cusături roșii și un design dedicat unui stil sportiv de condus. Scaunele sunt și ele îmbrăcate în piele neagră ARTICO lucrată manual /microfibră DINAMICA, avînd cusături roșii.

Două ceasuri mari cu fundal în stilul steagurilor în carouri și un display color multifunctional de 5,5 inchi alcătuiesc panoul de bord AMG. Clienții pasionați de motorsport vor fi încântați să regăsească la bord funcția RACE TIMER pentru cronometrarea timpilor pe un tur de circuit.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé (6)GLC 43 4MATIC Coupé este dotat standard cu Audio 20 CD cu un ecran de 7 inchi (17,8 cm), Frontbass, funcție hands-free Bluetooth®, redare audio și două porturi USB. Sistemul opțional Garmin® MAP PILOT cu funcția Live Traffic transformă Audio 20 CD într-un veritabil sistem de navigație, cu posibilitatea de a detecta starea traficului și de  a evita zonele aglomerate.

Există opțional și sistemul COMAND Online, care vine în compania unui ecran de 8,4 inchi. Recepția TV și radio este, de asemenea, opțională. Interiorul SUV-ului Coupe se poate transforma instantaneu într-o sală de concerte, grație sistemului audio opțional Burmester®, care include 13 difuzoare.

SUV-ul sportiv este un lider în clasa sa și când vine vorba de spațiu: portbagajul are o capacitate care variază între 491 to 1400 liters.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé va fi arătat lumii întregi pe 28 septembrie, la Salonul Auto de la Paris și va ajunge în showroom-uri la timp pentru Crăciun.

Comentati?

Your email address will not be published.