Mercedes GLC fără camuflaj

Mercedes GLC
,
1.93K 0

Acestea sunt cele mai recente imagini ale noului Mercedes-Benz GLC, succesorul modelului GLK, care ne confirmă faptul că noul SUV de clasă medie va fi puțin mai mare, cu proporții mult mai sportive.

Ceea ce noi doar presupuneam a fost confirmat acum de primele imagini cu noul GLC, din care putem remarca faptul că noua generație SUV de clasă medie este puțin mai mare decât fostul GLK, având o capotă mai lungă și linii mult mai fluide.

Prototipul are cu siguranță un ampatament mai lung decât actualul GLK, iar ecartamentul este și el mai lat. Putem observa, de asemenea, capota care a fost alungită, iar puntea față a fost împinsă spre înainte pentru a acomoda ampatamentul mai lung. Ampatamentul mai mare promite un spațiu interior mult mai generos, adaptat perfect unui SUV de clasă medie.

Volumul portbagajului va pune la dispoziție mai mult de 450 de litri cât oferă actuala generație.

Noul GLC va împărți platforma cu noul Mercedes-Benz C-Class. Cea de-a doua generație a SUV-ului de clasă medie va primi și o configurație cu volan pe partea dreaptă, ceea ce va permite vehiculului să ia cu asalt piețe precum Marea Britanie, Japonia și Australia.

Întreaga gamă de motorizări va fi preluată de la actuala Clasa C și va include motoare  în patru cilindri și V6 diesel și pe benzină, toate turbo sau cu injecție directă. Motorul va fi cuplat la o cutie de viteze automată cu șapte sau nouă trepte. Motoarele de bază vor fi disponibile și în versiune cu tracțiune spate.

Foarte probabil va urma și o versiune AMG, pentru că anumite prototipuri GLC au fost testate împreună cu alte modele AMG. Viitorul GLC 63 AMG ar putea folosi noul motor V8 de 4.0 litri bi-turbo care este deja disponibil pe noul Mercedes-AMG C 63 și C 63 S.

Cea de-a doua generație GLK va purta de asemenea și un alt nume: GLC, iar versiunea SUV coupe va fi denumită GLC Coupe.

Noul GLC va fi disponibil începând cu septembrie 2015. În noiembrie 2015, gama va fi completată și de versiunea Plug-In Hybrid, care va dispune de același sistem de propulsie ca noul C-Class Plug-In Hybrid: un turbo de 2 litri cu 211 CP cuplat la un motor electric, ceea ce îi va conferi o autonomi electrică de aproximativ 30 de km.

După ce Mercedes-Benz va lansa primul SUV coupe GLE Coupe în această vară, ei își vor îndrepta atenția către clasa inferioară pentru a construi un rival pentru BMW X4. Noul GLC Coupe va fi lansat în 2017 și va fi un competitor direct pentru Audi Q6, care va fi fabricat pe baza viitorului Q5.

Comentati?

Your email address will not be published.