Noul Mercedes-Benz GLE vine la New York

,
1.9K 0

Spre deosebire de Detroit, New York este renumit pentru o mulțime de lucruri, dar mașinile nu sunt neapărat unul dintre ele. Cu excepția lunii aprilie, când Big Apple găzduiește cel de-al doilea mare salon auto din Statele Unite.           

Nu demult, noul Mercedes-Benz GLE Coupe a fost lansat la Detroit, așa că lansarea noului GLE tot pe pământ american spune ceva despre importanța pieței de acolo pentru marca Mercedes-Benz.

Acest facelift – pentru că vorbim despre un facelift – va marca, de asemenea, tranziția la noua nomenclatură pentru vechia Clasă M, care de acum încolo va fi cunoscută drept GLE.

Iar GLE-ul nu împrumută doar numele de la ruda sa, ci și câteva elemente de design, în special în ceea ce privește partea din față a mașinii. Așa că așteaptă-te la aceleași faruri alungite și la grila față modificată, precum și la alte elemente de prin spate, cum ar fi farurile, țevile de evacuare și difuzorul de aer. Nici interiorul nu va scăpa neobservat, cea mai evidentă schimbare fiind desprinderea ecranului din planșa de bord. Va moșteni, de asemenea, noul sistem DYNAMIC SELECT, care îi permite șoferului să regleze setările suspensiei, ale direcției și răspunsul accelerației din mers.

Există în plan și o nouă versiune denumită GLE 400, care va înlocui ML 350. Se pare că va folosi același motor V6 de 3.0 litri pe benzină cu injecție directă ca și SL 400, cu cifre care sună cam așa: 332 CP și 480 Nm. Ar trebui să aibă mult succes pe piața americană, chiar dacă nu va deveni tocmai cea mai bine vândută versiune.

Fotografiile spion cu noua mașină aflată în teste au arătat-o pe celebrul circuit Nürburgring, un indiciu care dovedește că noul GLE va fi mai mult decât un SUV de rând, mare, pentru familie – și nu doar în versiunea AMG.

Vânzările ar trebui să înceapă la scurt timp după prezentarea oficială, iar prețurile urmează să fie anunțate, dar nu ar trebui să producă surprize.

 

Comentati?

Your email address will not be published.