Cităm: „De ce noul Mercedes-AMG C 63 e mai tare ca BMW M3”

,
1.82K 0

Nu noi am spus, ci ei. “Ei” înseamnă jurnaliștii de la autoexpress.co.uk, care tocmai au făcut un test video cu noul Mercedes-AMG C 63 S.

E o afirmație îndrăzneață. Chiar dacă modelelor AMG nu le-a lipsit niciodată puterea, BMW a fost mereu regele manevrabilității, impresionînd cu direcția sa precisă și cu stilul dinamic de condus.

Noua generație C 63 AMG pare hotărâtă să schimbe situația, iar cei de la autoexpress.co.uk (prin vocea lui James Disdale) încep să-și dea seama de treaba asta. Noua mașină nu are aproape nimic în comun cu versiunea precedentă, iar cea mai mare și mai importantă diferență trebuie să fie motorul V8 biturbo de patru litri, care înlocuiește V8-ul aspirat de 6,2 litri.

La noua mașină, accentul s-a pus pe îmbunătățirea dinamicii, cu modificări care includ ecartamentul marit pe față, revizuirea completă a direcției electrice și un nou sistem de suspensii cu trei moduri pentru setarea amortizării adaptive (plus un diferențial autoblocant electronic la modelul S).

Cu siguranță, mașina este rapidă (de fapt, ca să ajungă de la 0-100 km/h durează doar patru secunde), dar senzația de viteză este sporită și de noul sistem de evacuare cu trei valve, care dezvoltă un sunet maiestuos și agresiv.

Dar nu poți să treci peste noul motor fabulous atât de rapid: este foarte vânos, trăgînd tare încă de la 1.750 rpm și până când acul turometrului bate în linia roșie la 7.000 rpm.

Iar restul… sunt doar drifturi.

Comentati?

Your email address will not be published.