Noile smart fortwo și forfour electrice vor avea motoare Renault

Colaborarea dintre Daimler și Renault-Nissan
,
1.41K 0

Parteneriatul dintre Daimler AG și Renault-Nissan a intrat, în 2015, în cel de-al șaselea an, iar portofoliul proiectului original este acum de mai bine de patru ori mai mare, ajungînd la 13 proiecte pe trei continente. Cea mai recentă colaborare va implica vehiculele electrice smart fortwo și forfour.

Cine ar putea crede că un parteneriat între un producător auto de rând și unul premium va funcționa? Parteneriatul este “unul dintre cele mai productive din industria auto”, conform declarației lui Carlos Ghosn, în ciuda scepticismului apărut în aprilie 2010 la semnarea parteneriatului.

Mercedes avusese, în trecut, o experiență neplăcută cu Chrysler și Mitsubishi, care se aflau mult în urmă în ceea ce privește tehnologia. Toate eforturile depuse de Mercedes și toți banii investiți nu au fost de ajuns pentru a crea o gamă competitivă pentru Mitsubishi și Chrysler, iar așa-numitul “Welt AG” a eşuat.

Advantajele noii colaborări dintre Daimler și Renault sunt reprezentate de produsele complementare.

În acest sens, Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, exprimă esența colaborării: “În acest an, am solidificat colaborarea și am anunțat două proiecte complet noi. Colaborăm atunci când avem beneficii reciproce. Și așa va fi și de acum încolo.”

Momentele principale din 2015 sunt:

  • Nissan și Daimler au anunțat recent construirea unei uzine comune în valoare de un miliard de dolari în Aguascalientes, aceasta producînd următoarea generație de modele premium compacte pentru Infiniti începînd cu 2017, iar Mercedes-Benz va produce acolo modele începînd cu 2018. Se estimează că pe porțile acestei uzine vor ieși anual peste 230.000 de mașini cars până în 2020.
  • Noul pick-up Mercedes-Benz cu o sarcină utilă de 1 tonă care are la bază noul Nissan NP300 (Navara). Pick-up-ul Mercedes va împrumuta platforma de la noul Nissan NP 300 (Navara), dar va fi proiectat și va avea un design realizat de Daimler conform cerinţelor clienților săi din Europa, Australia, Africa de Sud și America Latină. Pick-up-ul Mercedes va fi construit de Nissan în uzina Renault din Cordoba, Argentina pentru America Latină, dar și la uzina Nissan din Barcelona, Spania pentru celelalte piețe. Noul pick-up Mercedes își va face apariția până la finalele deceniului.
  • Noul Infiniti Q30: primul vehicul premium compact Infiniti are la bază platforma MFA (Modular Front Antrieb) de la Mercedes, folosește motoarele Mercedes și va fi construit de către Nissan la uzina din Sunderland începând de la finalul acestui an.

Noua mutare este colaborarea pentru versiunile electrice ale noului smart fortwo și forfour. Smart fortwo/forfour și noul Renault Twingo au fost primele vehicule construite pe o platformă comună în cadrul parteneriatului dintre Daimler și Renault-Nissan. Versiunile electrice pentru smart fortwo și forfour vor fi disponibile începînd cu finele anului 2016 și vor fi propulsate de către un motor electric produs la uzina Renault Cleon din France, același folosit pentru Renault Zoe. Bateria noului smart electric va fi produsă de sucursala Daimler, Deutsche ACCUmotive în Kamenz, Germania.

 

Comentati?

Your email address will not be published.