Faceți cunoștință cu limuzina Mercedes A-Class 2019

,
1.53K 0

Mercedes își schimbă design-ul. Sculptura “Aesthetics A” oferă o perspectivă asupra viitoarei limuzine Mercedes A-Class, membrul cu patru uși al familiei compacte, programat să-și facă apariția în 2019.

Cu sculptura “Aesthetics A”, echipa de design de la Mercedes, condusă de Gorden Wagner, prezintă imaginea unei limzuine din segmentul compact, care confirmă că Mercedes A-Class va veni și sub forma unei limuzine.

Asemănarea sculpturii cu actualul CLA ar putea indica faptul că zilele coupe-ului cu patru uși sunt numerate în cadrul gamei compacte de la Mercedes – cel puțin nominal. Chiar sculptura cu patru uși arată foarte mult ca un coupé. Pare destul de plauzibil că noii limuzine i se va alătura un coupe veritabil, cu două uși, ca și CLA-ul cu patru uși.

Există nenumărate posibilități pentru diversitate, pentru că Mercedes a anunțat nu mai puțin de opt tipuri diferite de caroserie pentru noua sa gamă compactă. Gama A-Class va include un hatchback, o limuzină, un Coupé, CLA, B-Class, GLA și GLB. Cele două modele care mai rămân ar trebui să fie coupe-ul cu două uși și CLA Shooting Brake.

Mercedes-Aesthetics-A-6Mulajul “Aesthetics A” reprezintă o avanpremieră a design-ului viitoarelor generații de modele Mercedes. Noul A-Class va fi primul care va prelua noua linie de design începând cu 2018, apoi noul look va fi transferat la toate modelele.

“Forma și caroseria se vor afla în prim plan atunci când vom reduce numărul cutelor și liniilor la extremm. Avem curajul să implementăm acest purism”, spune CEO-ul de la Daimler, Gorden Wagener. “În conjuncție cu aceste proporții perfecte și design senzual, viitoarea generație a clasei compacte are potențial să declanșeze o nouă eră în design. Design-ul este și arta omisiunii: vremea cutelor a apus”, spune Wagener. În schimb, suprafețe alungite și angulare vor fi folosite pentru a crea contururi și pentru a scoate în evidență proporțiile caroseriei prin intermediul luminii și al umbrelor.

Însă și noua sculptură are nervuri, mai ales pe capotă (ca la precedentul CLA), dar și pe aripi. Nervura evidentă de sub geamurile laterale se extinde de-a lungul întregii lungimi a vehiculului. Deasupra, profilul caroseriei se îmbină cu geamurile, ceea ce amintește într-un fel, de prima generație a BMW-ului Seria 1 Coupé.

În partea frontală, grila Panamericana, a cărei prezență se vede clar pe sculptură și care și-a făcut apariția odată cu lansarea noului Mercedes-AMG GT R, este și ea la vedere. Mai multe se vor vedea la noul A-Class în aprilie, la salonul auto de la Shanghai, unde va fi dezvăluit un prim vehicul de studio care va transpune această sculptură într-un concept.

Mercedes-Aesthetics-A-5

Comentati?

Your email address will not be published.