Viitorul începe azi – Conceptul Mercedes-Benz SLPURE

,
1.8K 0

Cum să teleportezi un automobil legendar construit acum mai bine de jumătate de secol în viitor? Un tânăr inginer vizionar din Germania, Matthias Bottcher, tocmai a rezolvat problema. A găsit inspirație într-o mașină de legendă, 300 SL Gullwing din anii ’50, pentru a construi un concept Mercedes-Benz cu înfățișare de OZN.

Acesta este conceptul Mercedes-Benz SLPURE. Invenția designer-ului german a rămas fără stilul clasic elegant al legendarului 300 SL, în favoarea unui look mai aerodinamic, specific unui supercar. Jantele concave au înfățișarea unor motoare de aeronavă, iar portierele deschise arată exact ca aripile întinse ale unui pescăruș.

Mercedes-Benz SLPURE

Conceptul SLPURE, care arată fantastic de periculos pentru cei care rămân pe dinafară, nu pare o mașină pregătită să ruleze pe drumurile publice, pentru că, așa cum arată fotografiile, îi lipsesc geamurile laterale și chiar un parbriz adevărat. Însă, acestea pot fi indicia că, exact ca în cazul conceptului autonom F015 Luxury in Motion, și SLPURE ar putea fi o mașină care nu are nevoie de șofer.

Acest lucru presupune că este blindată cu senzori și camera video, iar interiorul este plin de monitoare și funcții care asigură siguranța și confortul pasagerilor. Pe durata călătoriei, aceștia pot face orice, atât timp cât atenția lor la drum nu este solicitată. Dacă vă faceți griji că ar putea interveni un atac de panică pentru cei cu tendințe claustrofobe? Poate plafonul transparent, care coboară până la capacul portbagajului, ar putea înlătura aceste temeri.

Mercedes-Benz SLPURE

Vorbind despre partea posterioară a acestei sculpturi fluide, dacă acesta vi se pare că arată familiar, poate ați privit prea mult la spatele noului Aston Martin DB10. Și noi la fel.

Conceptul nu a fost creat de vreunul dintre experții care lucrează pentru laboratoarele ultraechipate de la Stuttgart. Cu design-ul său vizionar, mașina nu este altceva decât lucrarea de doctorat a autorului.

Comentati?

Your email address will not be published.