Uzină de motoare Mercedes în Polonia?

Uzină de motoare Mercedes
,
1.45K 0

Cotidianul polonez Rzeczpospolita a anunțat ieri că Mercedes va deschide o uzină de motoare Mercedes în valoare de 800 de milioane de euro lângă Jawor în Polonia.

Informația nu a fost însă confirmată de către oficialii Mercedes.

La începtul lunii martie, Markus Schaeffer, șeful diviziei de producție de la Mercedes, anunța că se află în căutarea unei locații pentru o nouă uzină. Conform ziarului polonez de afaceri Puls Bisnesu, Daimler ia în considerare Polonia în locul Rusiei pentru o nouă uzină de mașini. Aceleași zvonuri lansate de presa poloneză menționează că decizia finală va fi luată la până la finele lunii aprilie.

În același timp, am anunțat că Daimler a achiziționat o suprafață uriașă de pământ de 140.000 de metri pătrați lângă uzina care produce cutii de viteză la Sebeş, în vestul țării, pentru o eventuală uzină de motoare.

Dieter Zetsche, CEO la Daimler, a declarat într-un interviu pentru acordat site-ului mercedesblog.com la Salonul Auto de la Geneva, că dacă Mercedes va construi o nouă uzină în Europa, aceasta nu va fi pe teritoriul Germaniei, deoarece nu de acolo vine creșterea.

Orașul Jawor din Polonia a fost menționat în presa poloneză ca o posibilă locație pentru uzina de motoare Mercedes după ce Jawor a pierdut cursa pentru noua fabrică Jaguar/Land Rover, care va fi construită la Nitra, în Slovacia.

Chestionat în privința investiției, premierul Beata Szydło a declarat într-o conferință de presă luni: “Suntem în discuții cu diverși investitori, ne dorim să cream locuri de muncă, în mod special în regiunile în care rata șomajului se află la cote înalte. La ora actuală, pot spune că sunt discuții avansate cu diverse companii.”

Noua uzină ar crea 1.500 de locuri de muncă.

Conform aceluiași ziar polonez Rzeczpospolita, Mercedes are pe listă trei locații din cadrul Uniunii Europene, acestea fiind în Polonia, Ungaria și România. 

Mercedes derulează numeroase activități în Europa de Est și Centrală. Uzina de la Kecskemet din Ungaria construiește CLA și CLA Shooting Brake, iar la Sebeş, în România, Mercedes produce noua cutie automată cu 9 trepte pentru modelele cu tracțiune spate, dar și cutia cu 7 trepte și dublu ambreiaj pentru gama compactă cu tracțiune față.

Comentati?

Your email address will not be published.