Uber semnează un parteneriat cu Mercedes-Benz pentru mașinile autonome

,
1.25K 0

Uber Technologies Incorporated apasă pedala de accelerație pe drumul către prima flotă autonomă de vehicule din lume. Tocmai a semnat un parteneriat cu Mercedes-Benz, iar producătorul auto premium va furniza mașini autonome pentru serviciul de mobilitate.

Daimler este prima companie care se implică în proiectul Uber, pentru a deschide drumul către transportul autonom. Pentru că nu poate construi mașini, corporația cu sediul la San Francisco se bazează pe producătorii auto în demersul de a  înlocui treptat șoferii cu mașini cu “creier”.

“Constructorii auto ca Daimler sunt cruciali pentru strategia noastră, pentru că noi nu avem experiență în construcția de mașini – și, de fapt, acesta nu este deloc un domeniu simplu”, a declarat CEO-ul de la Uber, Travis Kalanick. Compania sa nu va administra mașinile furnizate de Daimler și nici nu se va implica în procesul de cercetare și dezvoltare a tehnologiei de rulare autonomă.

Parteneriatul nu impune exclusivitate, Mercedes având voie să furnizeze în continuare vehicule rivalilor Uber, în timp ce Uber poate folosi automobile construite de alți producători. Volvo XC90 și Ford Fusion Hybrid, dotate cu tehnologie autonomă dezvoltată de Uber, fac deja parte din flota companiei.

Alianța dintre Uber, un lider în domeniu, și producătorul auto care a vândut anul trecut cele mai multe mașini reprezintă o dovadă că Mercedes nu mai consideră companiile din Silicon Valley o amenințare pentru industria auto.

Comentati?

Your email address will not be published.