Din 2020, Mercedes-AMG îmbrățișează hibridizarea

,
1.1K 0

Mercedes-AMG a rezistat până acum tendinței de hibridizare, atât de populară în rândul producătorilor de supercar-uri ca Ferrari sau McLaren. Dar lucrurile se vor schimba odată cu trecerea în noul deceniu, după 2020.

Mercedes-AMG a confirmat că trenurile de rulare hibride și electrice vor fi folosite la câteva modele viitoare. Acestea sunt programate să intre în producția de serie și nu doar ca proiecte cu care compania să se mândrească, produse în serie restrânsă, ca SLS E-Cell sau ca viitorul Mercedes-AMG Project One. Confirmarea vine chiar de la CEO-ul AMG Tobias Moers, în cadrul unui interviu acordat celor de la Motor Authority.

Moers a motivat că tehnologia oferă putere superioară și că favorizează și un consum redus. Ceea ce și știam, dar până la această oră, Mercedes-AMG nu a urmat tendința mașinilor sport cu propulsie hibrid.

Ramura sportivă de la Mercedes lucrează deja din greu la primul hypercar hibrid, sub forma lui Project One. Acesta nu este sortit producției la scară largă, pentru că doar 200 sau 300 de unități vor fi construite. Cifrele exacte referitoare la performanțele sale nu au fost cmunicate, dar mașina va veni cu un motor V6 de 1.6 litri, care este preluat direct de la monopostul Mercedes de Formula 1 și va fi acompaniat de un ajutor electric. Puterea combinată a sistemului ar trebui să treacă de 1.000 sau chiar 1.200 de cai putere.

CITIȚI AICI MAI MULTE DESPRE HYPERCAR-UL MERCEDES-AMG PROJECT ONE

Moers nu a nominalizat anul exact în care vom vedea tehnologia hibrid sau chiar un grup propulsor electric într-un Mercedes-AMG certificat pentru drumurile publice. Însă acesta susține că după 2020, lucrurile vor fi, cu siguranță, extrem de interesante.

Comentati?

Your email address will not be published.