Supermașina care nu și-a întâlnit supereroul: Mercedes-Benz CLK GTR

,
1.64K 0

Supereroii din filme ar fi dat orice ca să pună mâna pe mașina asta! Un Mercedes-Benz CLK GTR, niciodată folosit, va fi scos la licitație și se pare că merită toți banii. A rulat până acum doar 6 kilometri!

Doar șase astfel de decapotabile au fost construite. Mașina complet funcțională care va fi scoală luna viitoare la licitație îi aparține unui colecționar olandez, care este, pe deasupra, și fan Mercedes. Acesta a cumpărat-o când abia ieșise din fabrică, a adus-o acasă pe o platformă și nu a condus-o niciodată.

CLK GTR, care arată de parcă ar fi vreun Batmobile vechi, va fi scos la licitație pe 26 iunie, în cadrul unui eveniment Bonhams, care va avea loc în timpul ediției din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood. Conform estimărilor, mașina de supererou ar trebui să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 1,95 și 2,51 milioane de euro. O investiție pe cinste, avînd în vedere că proprietarul a dat pee a doar 1,4 milioane de euro, acum șase ani. Cu doi ani în urmă, un CLK GTR Roadster argintiu a fost vândut pentru aproximativ un milion de euro.

Acest model este, oarecum, o poveste cu final trist. Prima mașină de curse cu motorul amplasat pe mijloc de la Mercedes, coupe-ul cu o caroserie din fibră de carbon trebuia să concureze cu marii rivali Ferrari și Porsche în campionatul GT. În cele din urmă, au fost construite doar versiuni stradale, pentru că normele FIA le cereau atunci producătorilor auto să vândă 25 de unități din fiecare model înainte de a primi acceptul să concureze la categoria lui. Și oricum, clasa la care trebuia înscris CLK GTR a încetat să existe în 1999.

Nu a fost niciodată condus, dar nu avem nevoie de dovezi ca să ne convingem cât este de rapid. Sub înfățișarea sa de mașină de supererou se ascunde atotputernicul V12 de 6.9 litri, care dezvoltă 603 CP și un cuplu de 775 Nm. Aceste cifre propulsează mașina la 100 km/h în doar 3,8 secunde. Viteza sa maximă este de 320 km/h

Comentati?

Your email address will not be published.