Cea mai costisitoare călătorie din toate timpurile?

,
1.52K 0

Revista Car dezvăluie ceea ce ar putea fi cea mai costisitoare călătorie parcursă vreodată la volanul unor Mercedes-uri. Un convoi de multe milioane de lire sterline compus din trei exemplare ale unuia dintre cele mai rare “Săgeți Argintiidin toate timpurile, Mercedes SLR McLaren Stirling Moss.

Luând în considerare prețurile de listă, valoarea acestui super trio de bijuterii Mercedes ar trebui să depășească £2,35 milioane (3,23 milioane de euro). Și asta fără să ținem cont de faptul că au fost însoțite de un model aproape la fel de rar, Mercedes McLaren Roadster 722 S.

Lansat în 2009, Mercedes SLR McLaren Stirling Moss a reprezentat un omagiu adus învingătorului cursei Mille Miglia din 1955, mașina de curse 300 SLR, condusă de nu mai puțin legendarul Sir Stirling Moss, care a câștigat atunci cursa de o mie de mile dintre Brescia și Roma, rulînd cu o viteză medie de aproape 100 mph (160 km/h).

Din punct de vedere al design-ului, Mercedes SLR McLaren Stirling Moss este un amestec încântător de retro și modern. Țevi de evacuare laterale cromate, arcuri de securitate posterioare și un parbriz mic sunt printre detaliile preluate de la orginalul SLR 300. 641 bhp erau livraţi de un glorios V8 supraalimentat de 5,5 litri. Viteza maximă era de 220 mph (354 km/h), în timp ce borna de 62 mph (100 km/h) era atinsă în 3.5 secunde.

Mercedes a construit doar 75 mașinării de vis de acest gen. Prețul lor este în continuă creștere datorită pieței de mașini exotice în expansiune. Mult peste prețul original de £660,000.

Sursă foto: Car Magazine

Comentati?

Your email address will not be published.