Se lansează primul club sportiv dedicat biliardului pentru persoanele cu dizabilități

,
1.47K 0

Cea de-a cincea ediție a Competiției Naționale de Biliard în Scaun Rulant, desfășurată pe 11 mai la IDM Club București, a marcat lansarea primului club sportiv dedicat biliardului pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din România, ASMIO.

Invitat special a fost Henrik Larsson, un exemplu de voință și luptă continuă – din scaunul rulant, Henrik a câștigat 6 Campionate Mondiale la biliard. Ultima sa victorie este cea de la Campionatul Național de Biliard din Suedia unde a câștigat locul trei. A fost singurul jucător în scaun rulant.

„Biliardul în scaun rulant nu e ceva foarte ușor. Imaginați-vă cum e să joci cu masa de biliard ridicată până la nivelul sternului. Cam de acolo jucăm noi. Puțin dificil, nu?”, spune Henrik. „Majoritatea participanților la această competiție nu sunt profesioniști, este pură pasiune și multă muncă la mijloc. Oamenii cu dizabilități au nevoie de un model, un idol care să le demonstreze că poți avea o familie, poți avea un loc de muncă și poți fi independent. Nu au nevoie de supereroi paralimpici care fac cine știe ce lucruri extraordinare. Au nevoie să fie propriul lor erou și să găsească speranța că se poate prin lucruri mici.”

De la debutul Competiției Naționale de Biliard în Scaun Rulant și până acum, aproape 300 de persoane cu dizabilități locomotorii s-au bucurat de întâlnirile competiționale anuale, s-au antrenat constant pentru a-și depăși limitele și au integrat astfel sportul în modul lor de viață. În prezent, în România trăiesc peste 200 000 de persoane cu handicap fizic, conform statisticilor din anul 2018 ale Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. Un eveniment susținut de AutoExpert.

Comentati?

Your email address will not be published.