Primele imagini cu cel mai fioros Benz din istorie – Mercedes-AMG GT3

,
2.13K 0

Supercarul Mercedes-AMG GT3 a fost dezvăluit înaintea debutului de la Salonul Auto de la Geneva, de luna viitoare.

Prima imagine oficială ne dezvăluie un kit exterior menit să ofere mai multă apăsare aerodinamică. Noul Mercedes-AMG GT3 va primi un eleron masiv, prize de aer adiționale și pasaje generoase ale roților față și spate.

Urmas indirect al lui SLS GT3, noul Mercedes-AMG GT3 este cel de-al doilea model dezvoltat în întregime de divizia AMG. Bazat pe versiunea de serie GT, supercarul GT3 va inspira, cel mai probabil, și o versiune de strada.

Modelul de serie va umple golul dintre actualul vârf de gamă GT S și viitorul Mercedes-AMG GT Black Series. Planul a fost confirmat de șeful diviziei AMG a Mercedes-Benz, însuși Tobias Moers. „De ce nu? O versiune de serie pentru modelul de curse GT3 pare o idee destul de bună,” a spus el.

GT3 va fi cu până la 80-100 kg mai ușor decât fratele său de serie, așadar, dacă luăm în considerare avantajul greutății, modelul ar trebui să dispună de suficientă putere pentru un sprint de la 0 la 100 km/h în sub 3 secunde, la care se adaugă o viteză maximă de peste 300 km/h.

Versiunea de curse GT FIA GT3 va fi disponibilă începând cu sezonul 2016 și va înlocui modelul SLS GT3, care s-a bucurat de un succes imens, in timp ce mașina de serie va ajunge în showroom-uri cam în aceeași perioadă.

 

Comentati?

Your email address will not be published.