Prima cutie cu 9 trepte din istoria AMG debutează odată cu C 43

,
1.43K 0

Noul Mercedes-AMG C 43 Coupe vine cu transmisia cu 9 trepte în locul arhaicei 7G-Tronic. Acesta este un detaliu pentru care sunteți iertați că l-ați omis, dar pentru ramura sportivă de la Mercedes, este o veste importantă.

Da, ați citit bine. În sfârșit, AMG intră în războiul cutiilor de viteze și începe să folosească transmisia de ultimă oră 9G-Tronic fabricată chiar la Sebeș, în România. Evident, inginerii AMG au tras din greu ca să reducă timpii dintre schimbările de viteze și să asigure o eficiență superioară, oferind și modurile cu setări noi “Sport” și “Sport Plus”.

De fapt, noul Mercedes-AMG C 43 Coupe marchează nu una, ci două premiere, apariția sa echivalînd cu dispariția inevitabilă a Liniei AMG Sport de la Mercedes. Practic C 43 a omis versiunea C 450 AMG Sport Line, primind în schimb versiunea AMG pur-sânge – așa cum anticipam luna trecută.

C 43 primește întregul pachet de design AMG, alături de motorul V6 biturbo, care dezvoltă 367 CP/520 Nm – cunoscut de la limuzina C 450. Sprintul până la 100 km/h durează doar 4,7 secunde în drumul mașinii către viteza maximă limitată electronic la 250 km/h.

Mercedes-AMG C 43 Coupé vine cu tracțiunea întegrală, cu o distribuție a cuplului orientată către puntea din spate, de 31, respectiv 69%, dar și cu suspensia sport AMG RIDE CONTROL cu amortizare variabilă adaptivă în trei trepte.

CITIȚI MAI MULTE DESPE NOUL MERCEDES-AMG C 43 AICI.

Dar de ce C 43? Răspunsul este simplu. Mercedes-AMG este de părere că indicativul reprezintă o aluzie subtilă la C 43 AMG din anii ’90, dar și pentru că rimează în mod convenabil cu modelele de dimensiuni mai mari catalogate drept ‘63’, folosind motorul V8 biturbo de 4,0 litri.

Iar acesta este doar începutul. Urmînd aceeași strategie, actualul Mercedes-Benz C 450 AMG va fi rebotezat Mercedes-AMG C 43, iar un Mercedes-AMG E 43 este programat să-l urmeze îndeaproape, după debutul comercial al noului E-Class, care va avea loc în această vară.

Eventual, toate modelele AMG Sport sunt sortite dispariției și promovării, dobîndind statutul deplin de modele Mercedes-AMG.

Comentati?

Your email address will not be published.