AMG

OZN-ul Mercedes-AMG R50 – AMG plănuiește un hypercar cu 1.300 CP, care va costa 3 milioane de euro?

,
1.98K 0

Mercedes-AMG aleargă din nou după recorduri, iar de această dată se pare că are armele necesare pentru a le spulbera: va arunca în luptă un hypercar, Mercedes-AMG R50, programat să-și facă apariția anul viitor, pentru a celebra aniversarea de 50 de ani a companiei. Indiferent de natura numelui său, acesta sună ca o veritabilă armă de foc și, cu siguranță, va veni și cu o viteză pe măsură.

Venit parcă direct de pe Marte, hypercarul va fi un OZN certificat pentru drumurile publice, cu o putere totală uluitoare: 1.300 CP. Conform zvonurilor, mașina va avea o propulsie hibrid, alcătuită, în mod surprinzător, dintr-un motor turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri, asistat de către două motoare electrice cu câte 150 CP fiecare, aceastea dintre acestea din urmă fiind capabil să opereze roțile din față pentru perioade scurte de timp.

Mașina cu două locuri va beneficia de o siluetă extrem de sveltă și altetică, pentru că se pare că va cântări doar 1.300 kg, grație prezenței masive a fibrei de carbon și a altor materiale ușoare. Tracțiunea spate și un sistem adaptiv de suspensie, alături de înalta tehnologie preluată de la mașinile de curse ale companiei, vor completa acest vehicul care, la ora actuală, pare ireal.

AMG plans Mercedes-AMG R50

În ceea ce privește design-ul, mașina ar trebui să arate ca o veritabilă betie: o parte frontală agresivă, o caroserie care va da senzația că se lipește de asfalt și – conform revistei germane Autobild – va împrumuta, probabil, detaliile stilistice ale bolidului CLK GTR din anii ’90.

OZN-ul cu 1.300 CP va ateriza la timp pentru a celebra anul aniversar al companiei AMG, la jumătate de secol de la înființare. Acesta va face parte dintr-o exclusivistă ediție limitată de numai 50 de mașini, cu un preț fabulos: între 2 și 3 milioane de euro.

Hypercar-ul va intra în jocul select al bolizilor Aston Martin RB 001, Bugatti Chiron și McLaren F1, despre care se zvonește că se află deja în faza de dezvoltare.

Modelul SLS AMG a rămas în anonimat. Oare Mercedes-AMG R50 va reuși acolo unde SLS-ul a dat greș? Rămâne de văzut…

 

* În fotografii, se regăsește conceptul Mercedes-AMG Vision Gran Turismo.

Comentati?

Your email address will not be published.